Vannak olyan szerzetes rendek, ahol működik az, hogy ha nem vagyok katolikus csak férfi és bekopogok hozzájuk, hogy én itt szeretnék lenni, akkor befogadnak?
Igen, természetesen vannak.
Pl. a buddhista férfi szerzetesrendek pont ilyenek. Ott pl. nem kell katolikusnak lenned, csak férfinek. Meg buddhistának.
Mit szeretnél ott csinálni?
Az nem melegedő.
Ha nem szeretnél keresztény lenni, akkor nem fognak befogadni.
Keresztség, oltáriszentség és bérmálás szentsége amit "minrdjárt" fel kell venni. Ez is minimum 1 év kemény tanulás és minden nap bizonyítani kell hogy érdemes vagy rá!
Vannak rendházak, szerzetesi közösségek, akik szerveznek pl lelkigyakorlatokat. Ilyenre elmehetsz.
De amúgy a rendházban, ahol élnek ott klauzúra van, tehát nem mehetsz be. A nem szerzeteseknek más épület vagy épületrész van fenntartva. Voltam így lelkigyakorlaton. Egy külön házban voltunk. Igaz az női rend volt, de még nőként sem mehettem be a rendházba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!