Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki sajnos kiskorába...

M dzsuzeppe kérdése:

Ha valaki sajnos kiskorába hal meg, akkor a túlvilágon lessz felnőtt, érett, kiformálódott, művelt személlyiség?

Figyelt kérdés
Van erről az egyházaknak tanítása?
nov. 8. 11:10
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
57%
Ez nem így működik. Nagyon materialista módon képzeled el a túlvilágot.
nov. 8. 12:46
 2/23 anonim ***** válasza:
28%

Ahogy én kerestem Isten országának működését azt találtam, hogy a Mennyben növekednek fel a földről eltávozott gyermekek.

[link]

nov. 8. 13:10
 3/23 anonim ***** válasza:
6%

A keresztény vallás szerint pokolnál is rosszabb helyre jutnak a babák, csak ez a modern Bibliákból ki lett véve illetve rengeteg dolog át lett írva.

Limbonak vagy limbusnak nevezik a helyet, talán úgy lehet lefordítani hogy a pokol tornáca.

Mivel az eredendő bűnnel születnek a babák, de ha meghalnak a keresztelkedés előtt, nem kapnak feloldozást alóla.

nov. 8. 13:48
 4/23 Potyondi Gergely ***** válasza:
41%

3-as: Minden baba a mennybe kerül.

Dávid az egyik olyan ember, aki a legnagyobb eséllyel mennyben van, és miután a gyereke meghalt, azt mondta, hogy: Én megyek őhozzá, de ő nem jő ide vissza énhozzám.

2Sámuel12,23-23

Monda ő: Míg a gyermek élt, addig böjtöltem és sírtam, mert ezt mondottam: Ki tudja, talán az Úr könyörül rajtam, és megél a gyermek.

De most, [hogy] meghalt, vajon miért böjtölnék? Vajon visszahozhatom-e azzal? Én megyek őhozzá, de ő nem jő ide vissza énhozzám.

Márk10,14-15

Ekkor gyermekeket hozának hozzá, hogy illesse meg őket, a tanítványok pedig feddik vala azokat, akik hozák.

Jézus pedig ezt látván, haragra gerjede, és monda nekik: Engedjétek hozzám jőni a gyermekeket, és ne tiltsátok el őket, mert ilyeneké az Istennek országa.

Bizony mondom nektek: Aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképpen sem megy be abba.

Máté18,2-4

És előhíván Jézus egy kisgyermeket, közéjük állítva vala azt,

És monda: Bizony mondom nektek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermek, semmiképpen nem mentek be a mennyeknek országába.

Aki azért megalázza magát, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyeknek országában.

nov. 8. 14:05
 5/23 A kérdező kommentje:
Első válasz adótkérném hogy magyarázza meg amit írt. Mi abba a materialusta hogy úgy gondolom hogy egy gyerek élete akkor boldog és akkor teljesedik ki ha nőni tud és szabad felnőtt személly lessz. Például Jézus is volt gyermek növekedett bölcsességben a biblia tanítása szerint.
nov. 8. 14:14
 6/23 A kérdező kommentje:
Egy kis fantázia, de gondolatébresztő egy rémeskedő filmből: Egy vámpíros filmbe volt olyan hogy a vámpír megharapott egy gyereket, megölte és vámpírrá tette. A szerencsétlen gyerek többszáz éves volt egy tíz éves testbe. Mert a vámpírok nem növekednek, nem változnak.
nov. 8. 14:18
 7/23 anonim ***** válasza:
53%

A Biblia alapján a kisgyermekek hasonló módon fognak feltámadni, mint a felnőttek.

Viszont Jézus határozottan elmondta, hogy kik lehetnek vele az égi királyságban:

(Lukács 22:28–30) 28 De ti vagytok azok, akik kitartottatok mellettem próbáimban. 29 És szövetséget kötök veletek egy királyságra, mint ahogy az én Atyám is szövetséget kötött velem, 30 hogy egyetek és igyatok az én asztalomnál a királyságomban, és trónokon üljetek, hogy ítéljétek Izrael 12 törzsét.

Sajnos ezeket figyelmen kívül hagyják sokan, mert egy Biblia verset kiszakítanak a szövegkörnyezetből, és a Bibliából, és egyénileg magyarázzák azt.

Akik az égbe támadnak fel, azoknak hasonló módon kell Krisztushoz élniük, szolgálniuk, kitartaniuk akkor is ha üldözik őket. Ehhez szellemi érettség szükséges, hogy hasonlóan igazságosan tudjanak majd ítélkezni a Földön maradottak felett.

Egy kis gyermek, egy csecsemő nincs ebben az állapotban, és ezért nem is köt szövetséget velük Krisztus erre a komoly feladatra.

A kisgyermekek, babák a Földön fognak újra élni, A Messiás Király ezer éves vezetése alatt.

Még a felnőtt emberek mindegyikével sem köt szövetséget erre.

nov. 8. 14:26
 8/23 KZitus ***** válasza:
76%

Szia

Kissé összekevered a fantáziát a valósággal.

Nem született a földre Ádámék óta olyan ember, akinek Isten ne adná meg az örök élet lehetőségét itt a földön, annyira értékes volt az az áldozat, amelyet Krisztus hozott értünk emberekért. Így az összes meghalt csecsemő illetve gyermeknek is megadja ezt a csodás kilátást. Természetesen amikor feltámadnak lehetőségük lesz felnőni és élvezni azt a szabadságot, amelyet egyedül Krisztus tud megadni minden embernek. Miért gondolom ezt így? Egyrészt ezért: "Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik az emléksírokban vannak, hallani fogják az ő hangját, és kijönnek: .....” János 5:25–28.

nov. 8. 14:29
 9/23 anonim ***** válasza:
60%

4

Kedves Gergely.

Jézus ezzel nem azt mondta, hogy a gyermekeké Isten országa, hanem azt, hogy a gyermekekhez hasonló embereké. Vagy is alázatos, és taníthatónak kell lennie annak, akikkel szövetséget köt a királyságára.

Az uralkodásra, érett gondolkodású embereknek kell lenni, aki már tapasztalatot szerzett, és helyesen tud dönteni Istennel összhangban.

Ellenben hogyan tudna Jézushoz hasonlóan ítélkezni?

Jézusnak is alázatosnak, taníthatónak kellett lennie, akár az égi életét vesszük, akár a Földi életét. Megkellett tanulnia, Istenével összhangban élni, gondolkodni.

Felelőtlenül nem lehet uralkodó mindenki, csak aki bizonyította a hűségét.

nov. 8. 14:31
 10/23 anonim ***** válasza:
32%

A keresztények különböző irányzatai eltérő módon értelmezik a keresztelkedés előtt meghalt gyermekek sorsát, de a hagyományos katolikus tanításban az olyan gyermekek, akik nem keresztelkedtek meg, de még nem követtek el bűnt, a "limbus" (limbus infantum) nevű helyre jutnak. A limbus a katolikus teológia szerint olyan hely, ahol a lelkek nem szenvednek a pokol tűzétől, de nem is élvezhetik Isten közvetlen jelenlétét, mivel nem keresztelkedtek meg, és így nem részesedtek a szentségben.

A reformátusban, evangélikusban már nincs limbus mert az túl kegyetlen, így szimplán csak kitörölték, ahogy a cölibátust is. Máris szimpibb a vallás úgy, nem?

nov. 8. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!