Zen gyakorlók! Mennyi időt és energiát emészt fel a zen az életünkből?
én egyéni gyakorló vagyok, így korlátozott a tudásom ebben (de leírom a személyes véleményem)
Az elvonulások az szerintem ilyen very hard szint (én is egyénileg nyomtam már több hónapot). Ez ilyen erőteljes dolog, de kb kell 2 hét gyakorlás mikor kezd beindulni rendesen).
Amúgy elég minden nap szerintem csak 15-20p is hogy szinten tartsa magát az ember, vagy csak úgy fenntartsa magát.
A legjobb reggel ébredés után, és ha belefér még délután, este is.
A meditáció azonban a tudatos jelenlétről szól, a jelenlét fejlesztéséhez. Minél inkább le tudunk választódni a gondolataink álomvilágáról, annál inkább előjön egy belső béke (és ha rákapott az ember, már nehéz is leállni vele).
Szerintem jó a zen mert egyszerű. Ha valaki kis időket gyakorol érdemes pár hónapot rászánni hogy kiismerje, ha pedig valaki keményen nyomja akkor kevesebb idő is elég. Aztán mikor ráérez az ember már el tudja mindenki maga dönteni hogy akarja-e ezt folytatni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!