Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ádám és Éva történetét így is...

Ádám és Éva történetét így is lehet értelmezni?

Figyelt kérdés
Isten megteremtette az egész emberiséget mindenkit aki ma él egyszere, de viszont az ember óriás ember volt és mindenkinek volt egy saját földbolygolya ahhol teremthetett,teremtett az ember virágokat, füveket, növényeket, állatokat mindaddig teremthetet és ott lehetett a paradicsomba még Éva rá nem vette Ádámot az az téged és engem arra, hogy a tudás fájárol egyunk. Amint ettél a tudás fájáról azzonnal csecsemőként találtad magad itt a földbolygon amit atyánk a bűnös ebereknek tart fent. Halálunk után visszakerulunk a paradicsomba ahogy azta biblia írja

nov. 5. 05:46
 1/10 Potyondi Gergely ***** válasza:
67%
Nem.
nov. 5. 05:57
 2/10 A kérdező kommentje:

egy ember miatt biztos, hogy nem büntetné az emberiséget az Isten, te voltál az az egy ember és mindenki egyénileg vétkezett ez benne is van a bibliába, hogy mindenki bűnös, de az nincs benne hogy egy ember miatt bűnös mindenki

Hidd el mindenki egyénileg vétkezett.Vétkeztél és mindjárt rögtön egy kis bűnös hus-vér ember csecsemőbe találtad az az Istenhez hasonlatos szuper lelkedet

nov. 5. 06:11
 3/10 A kérdező kommentje:
Te voltál az Ádám és mindenki egyénileg volt Ádám és egyénileg vétkezett
nov. 5. 06:12
 4/10 A kérdező kommentje:
ezen a földön egy ember vétkezett és örököljük a bűnt nemzedékről nemzedékre, de a mennyországban egyénileg vetkeztünk
nov. 5. 06:17
 5/10 anonim ***** válasza:
63%

Nem lehet így értelmezni.

Amikor valamit értelmezni szeretnél, akkor a Biblia többi részeit is figyelembe kell venni. De ha kiszakítjuk a szövegkörnyezetéből, és a teljes írásból, akkor bármit belelehet magyarázni.

Ádám nem volt csecsemő, és Éva sem. Felnőtt, szaporodásra alkalmas emberek voltak. Ők a föld alkotó elemeiből és más kémiai elemekből lett létrehozva, hogy ilyen életforma is tartozzon a családjához, az angyalokon kívül.

Az angyaloknak tilos a Földre jönni, hogy emberként éljenek. Sátán és a démonai megtették egyszer, elhagyták a rendeltetési helyüket és utódokat nemzettek a Föld lányaitól, és ezekből nefilek, vagy is korcs utódok születtek. Ezek igen erőszakos és nagyon magas emberek voltak, akik miatt Istennek el kellett pusztítania a Földön mindenkit, Noé és családján kívül.

Ugyanakkor Jézus kijelentette, hogy egyedül Ő az aki valóban élt az égben mielőtt emberként megszületett.

(János 8:23) 23 Így folytatta: „Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.

Jézus az emberiséget jött megmenteni a haláltól, nem az angyalokat.

Az angyaloknak nincs megváltás, ha ott valaki vétkezik, örökre megszünteti Isten az életét.

nov. 5. 07:11
 6/10 Jégszív ***** válasza:
82%
Élénk a fantáziád, valahol kamatoztatni kéne. Ettől függetlenül ez az egész egy agyrém...
nov. 5. 08:50
 7/10 Thunderfairy ***** válasza:
Ez még bizonytalan vallásnak is hatalmas hülyeség. Itt látszik hogy inkább nincs isten mint van. Mindenki úgy értelmezi a vallást ahogy akarja. Bizonyítékok isten létezéséről meg sehol.
nov. 5. 11:12
 8/10 anonim ***** válasza:

7

"Bizonytalan...

Aki erről nincs meggyőződve, annak nincs Isten. Bizonyítékok pedig számtalan sora létezik.

nov. 5. 11:15
 9/10 IstenGyermeke1 ***** válasza:
Értelmezni lehet. Az igazságtól azonban jó messze áll.
nov. 5. 14:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is Ádám, Te is Ádám, Ő is Ádám, Mi is Ádám, Ti is Ádám, Ők is Ádám!

Hát mi mind egyek vagyunk Testvérem az Úrban. És persze Éva.

Most már mind tudjuk, addig voltunk nyugodt emberek, amíg az asszony be nem jött a képbe, de nélküle meg unalmas lenne az élet.

Inkább haljunk meg együtt egy nővel itt ezen a sz@rgolyón, amit Földnek hívunk, mint hogy magunkban legyünk örökre halhatatlanok.

Még szerencse, hogy Jézus is képbe kerűlt és megvált minket ettől a helyzettől és mind leszünk hasonlókká, mint az angyalok, nem házasodunk és el sem kell válnunk. Őrők életünk van az Úrban! Jajjj de fasza! :D

nov. 6. 02:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!