Van olyan vallás ahol nem a nőt hibáztatják minden rosszért?
hiszen nem is írtok!!!!
nézd meg már, hogy miket írtatok, de gondolom megint ugyanaz vagy.
#12 Én eddig nem írtam semmit, valakivel össze kevertél.
De akkor írok egy vallást, a kereszténység.
tényleg csak f@gyatékosok vannak itt!
Amúgy férfi vagyok! Csak érdekelt, hogy van e olyan vallás ahol nem a nőket hibáztatják. Miért is gondoltam, hogy vannak itt értelmes emberek....Nincsen az biztos!
Semelyik vallásban nem "hibáztatják" a nőket minden rosszért. Nem kell háborognod, hülye kérdésre nem kapsz okos választ.
Persze tudjuk mire akarsz kilyukadni, ezért mondjuk egy -> Miért van az, hogy az összes vallás és kultúra patriarchális alapokon nyugszik? <- Kérdés értelmesebb lett volna. De ehhez nincs agyad
neked nincsen ha még mindig nem írsz normális választ a kérdésemre csak vagy erőlteted az eddigieket vagy engem szidsz.
hiába szidsz, ha nem írtál eddig se semmit sem a kérdésemre válaszként.
nincs válaszod a kérdésemre.
Kedves Nő társam
Megírtuk, hogy nem minden vallásban hibáztatják a Nőt.
Én Jehova Tanúja vagyok, és nálunk sincs a nő mindenért okolva.
Sőt a szolgálat nagyobb részéből a nők veszik ki a részüket, mivel a férfiak többsége, családfenntartó.
34 éve hasonlítom össze a Biblia igazságait, más emberek által alapított vallásokkal.
Amelyik vallásban a nők elnyomás alatt vannak, ott a férfiak kisarkítják az első nő hibáját. Így kiakarnak bújni a felelősség alól, pedig a férfi mint családfő, sokkal nagyobbat hibázott. Ezt pedig a "férfi tekintély" megtartásáért tesznek ilyesmit.
Viszont azt tudnod kell, hogy egy asszonynak más a feladata, ami nem jelenti, hogy elnyomás alatt vannak.
Az Izraeliták idejében a Nőt nem tekintették másodrendűnek, mert lehetett szava a családban.
Ez Ábrahám feleségének esetéből is kitűnik:
(1Mózes 21:12) 12 Isten ekkor ezt mondta Ábrahámnak: „Ne legyen ellenedre, amit Sára a fiúról és a rabszolganőről mond. Hallgass rá, mert a megígért utódod Izsák által lesz.
Isten azt mondta Ábrahámnak, hogy hallgasson a feleségére, mert jót mond.
De ez nem jelentette, hogy akkor a feleség egyenrangú a család vezetésének meghatározásában.
Akik ma ezt figyelembe veszik, ott az asszony nincs elnyomva.
Ismertem személyesen egy Paleszti házaspárt, és a férj nem követelte meg a feleségétől, hogy csadorba járjon. Sőt, az üzlet vezetését is szívesen a feleségére bízta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!