Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan vallás ahol nem a...

Van olyan vallás ahol nem a nőt hibáztatják minden rosszért?

Figyelt kérdés
tegnap 16:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%
A kérdező hölgy gondolom bele AKARJA látni a vallásokba, hogy mindenét a nőket okolják, így bármit fogunk mondani, nem fogjuk meggyőzni az ellenkezőjéről.
tegnap 19:26
 12/20 A kérdező kommentje:

hiszen nem is írtok!!!!

nézd meg már, hogy miket írtatok, de gondolom megint ugyanaz vagy.

tegnap 19:28
 13/20 anonim ***** válasza:
58%

#12 Én eddig nem írtam semmit, valakivel össze kevertél.

De akkor írok egy vallást, a kereszténység.

tegnap 19:32
 14/20 A kérdező kommentje:

tényleg csak f@gyatékosok vannak itt!

Amúgy férfi vagyok! Csak érdekelt, hogy van e olyan vallás ahol nem a nőket hibáztatják. Miért is gondoltam, hogy vannak itt értelmes emberek....Nincsen az biztos!

tegnap 19:33
 15/20 anonim ***** válasza:
66%

Semelyik vallásban nem "hibáztatják" a nőket minden rosszért. Nem kell háborognod, hülye kérdésre nem kapsz okos választ.

Persze tudjuk mire akarsz kilyukadni, ezért mondjuk egy -> Miért van az, hogy az összes vallás és kultúra patriarchális alapokon nyugszik? <- Kérdés értelmesebb lett volna. De ehhez nincs agyad

tegnap 19:50
 16/20 A kérdező kommentje:

neked nincsen ha még mindig nem írsz normális választ a kérdésemre csak vagy erőlteted az eddigieket vagy engem szidsz.

hiába szidsz, ha nem írtál eddig se semmit sem a kérdésemre válaszként.

nincs válaszod a kérdésemre.

tegnap 20:21
 17/20 A kérdező kommentje:
a kereszténységet tudjátok csak...olvasd az előzőeket és amiket eddig írtam. na, mindegy itt tényleg f... vannak!
tegnap 20:25
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Nő társam

Megírtuk, hogy nem minden vallásban hibáztatják a Nőt.

Én Jehova Tanúja vagyok, és nálunk sincs a nő mindenért okolva.

Sőt a szolgálat nagyobb részéből a nők veszik ki a részüket, mivel a férfiak többsége, családfenntartó.

34 éve hasonlítom össze a Biblia igazságait, más emberek által alapított vallásokkal.

Amelyik vallásban a nők elnyomás alatt vannak, ott a férfiak kisarkítják az első nő hibáját. Így kiakarnak bújni a felelősség alól, pedig a férfi mint családfő, sokkal nagyobbat hibázott. Ezt pedig a "férfi tekintély" megtartásáért tesznek ilyesmit.

Viszont azt tudnod kell, hogy egy asszonynak más a feladata, ami nem jelenti, hogy elnyomás alatt vannak.

Az Izraeliták idejében a Nőt nem tekintették másodrendűnek, mert lehetett szava a családban.

Ez Ábrahám feleségének esetéből is kitűnik:

(1Mózes 21:12) 12 Isten ekkor ezt mondta Ábrahámnak: „Ne legyen ellenedre, amit Sára a fiúról és a rabszolganőről mond. Hallgass rá, mert a megígért utódod Izsák által lesz.

Isten azt mondta Ábrahámnak, hogy hallgasson a feleségére, mert jót mond.

De ez nem jelentette, hogy akkor a feleség egyenrangú a család vezetésének meghatározásában.

Akik ma ezt figyelembe veszik, ott az asszony nincs elnyomva.

Ismertem személyesen egy Paleszti házaspárt, és a férj nem követelte meg a feleségétől, hogy csadorba járjon. Sőt, az üzlet vezetését is szívesen a feleségére bízta.

tegnap 21:31
 19/20 anonim ***** válasza:
A kereszténység nem a nőket okolja, hanem a sátánt. A többi vallást nem ismerem, nem tudom, hogy náluk hogyan van, azért arra nem is tudok válaszolni, hogy náluk hogy van. Azt tudom, hogy a kereszténység nem a nőket okolja. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
tegnap 21:58
 20/20 anonim válasza:
Nincs. A vallás lényege, hogy a férfiaknak alárendelt szerepben legyenek a nők. Ez a cél. Minden más a körítés.
ma 03:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!