Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények miért ítélik el...

Keresztények miért ítélik el az ezotéria gyakorlókat, mikor az ő szertartásaik is legalább annyi "hókusz-pókuszt" tartalmaznak?

Figyelt kérdés

okt. 29. 13:54
1 2
 11/13 IstenGyermeke1 ***** válasza:
100%

Na, a kérdező nagyon tájékozott lehet…

A szentmisében semmilyen “rejtett” és “titkos” tudás nincsen, amelyet mindenki elől el kéne rejteni. Semmilyen démoni dolog sincsen benne.

Úgyhogy, kérdező, az állító kérdésedet hazugnak és provokatívnak minősítem.

tegnapelőtt 07:37
 12/13 IstenGyermeke1 ***** válasza:
87%

U. i.: a hókusz-pókuszt az egyszerű babonás ember találta ki. Mivel nem értette a latint az “ez az én testem”-re azt gondolta, varázsige. “Hoc est (enim) corpus meum” ebből lett a hókusz-pókusz.

Egyébként megjegyezném, hogy én senkit sem ítélek el. Maximum a tevékenységet, de az embert Krisztus tanításai alapján nem.

tegnapelőtt 07:40
 13/13 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Mert az ezotéria egy áltudomány és nagyon jó táptalaja a csalóknak. Rengetegen élnek mások becsapásából mindenféle ezoterikus hókuszpókusszal, tenyérjóslással, aminek semmilyen tudományos alapja nincs, és nagyon drágán megfizet az, aki hisz bennük.
tegnapelőtt 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!