Miért van sok hívő kereszténynek ugyanolyan tekintete?
Csak nemrég tűnt fel nekem is, miután egy ismerősöm megjegyezte. Azóta figyelem ezeket az embereket és látni vélem én is azt, amit ez az ismerős megjegyzett: a tekintetük más, mint a többi nem hívő emberé.
Miért? Van ennek valami oka? Más is észrevette?
Én is észrevettem. Ordít róluk a naivitás, hiszékenység, ilyen tipikus nyájas birka tekintet.
Dogmákat követnek gondolkozás és logika nélkül.
#1 Lehet, hogy a keresztények tekintete nyájas birka tekintet, de nekik egy jó pásztoruk van. Ellenben Jézus szerint minden ember juh, vagyis birka (lásd Jn 10:25-26), csak a többi birkának rossz pásztoraik vannak, akik nem tudják életben tartani őket, mint Jézus, így ők a holtak hazájában kerülve nem tudja senki kivásárolni őket, mert Jézust, az egyedüli megmentőt elutasították.
Szóval hiába van valakinek büszke és öntelt tekintete, és hiába nézi le a keresztényeket, hogy ők gyengék, ő milyen erős és önálló, ő is csak egy birka, és a legbüszkébb ember is ugyanabba a megaláztatásba és elgyengülésbe kerül, mint mindenki más, a sírgödör mélyére. A különbség csak az, hogy Jézus valakiket kivált a holtak hazájából, valakiket meg nem. Az alázatosakat kiváltja, mert nekik kegyelmet ad, de a büszkéket meg otthagyja, mert a büszkék taszítják őt érzelmileg.
üdv, a javuló Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!