Minek fordítanád az átmant?
A világegyetem kizárólagos Urának a megcsúfolása.
Isten nem egy személy az emberekkel, vagy más élőlényekkel.
Egy forrás anyag azt írja:
Átman - Wikiwand
A legrégibb felfogást jól megvilágítja a következő hely: "Aki más istenséget tisztel (mint az átmant, önmagát) – abban a hiszemben, hogy az isten más, ő is más, az tévúton van,
Szia
Az Ámen, azt jelenti, hogy ’úgy legyen’ vagy ’biztosan’. A héber ʼá·manʹ alapszóból származik, melynek jelentése: ’hűséges’, ’megbízható’. Akkor mondtak áment, amikor egyetértettek azzal, ami elhangzott egy esküben, imában vagy kijelentésben. A Jelenések könyve Jézusra utaló címként használja:
Jelenések 3:14
"A laodiceai gyülekezet angyalának pedig írd meg: Ezeket mondja az Ámen, a hű és igaz tanú, Isten teremtésének a kezdete: "
5Mózes 27:26
»Átkozott, aki nem tartja magát ehhez a törvényhez.« (És mondja az egész nép: »Ámen!«)"
1Krónikák 16:36
"Dicsőség Jehovának, Izrael Istenének egy örökkévalóságon át!«” És az egész nép ezt mondta: „Ámen!”(vagy: úgy legyen), és dicsérték Jehovát."
3-as
Érdekes
Kedves kérdező, elnézésed kérem,
nem jól olvastam a kérdésed utolsó szavát, ezért a hozzászólásom is teljesen másra vonatkozik
én úgy tudom, hogy az átmán az egyenlő az ötödik elemmel az akashával. ez egy úgymond asztrális, szellemi,mágikus féle elem, de egyesek szerint olyan szellemi hely, mint a menyország és a pokol. ez egy régies elnevezés. egyébként a poklot is régebben délennek nevezték.
az Ámen az egy AUM -nak kiejtett meditációra vezet vissza, amrlyet OHM -nak is lehet mondani. Ez nyitja meg a 3. szemet és a korona csakrát a megvilágosodáshoz és a spirituális megvilágosodáshoz. AZONBAN! Sokszor pont ennek az ellenkezőjét akarják tenni, tehát bezárni a spirituális fejlődést. sok vita van abból, hogy pont az Ámen szó ilyen, mivel ezt nem vibrálósan ejtik, mint az OHM vagy AUM mantrát. Rudolf Steiner is foglalkozott ezzel, bár sajnos erre már nem emlékszek, hogy egyiptomi eredetéről is vagy máshonnét való kiindulásáról miket írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!