Ha külföldi rokontól örökölnétek tekintélyesebb pénzösszeget és azt kérné 60%-át jótékonysági szervezet megalapítására fordítsátok ti mit alapítanátok. Mire fordítanátok azt a pénzt?
Hajléktalanok :D
Mit vennél nekik, bort?
Én is gyerekeket támogatnék és ugyan ezzel a módszerrel, amit már rtak.
Nem alapítanák szervezetet, mert ahhoz nem csak pénz kell, hanem ember is.
Inkább egyházi intézményeknek és már meglevő egyházi alapítványoknak adományoznám.
Ha nem nevez meg konkrét alapítványt, akkor Isten királyságának Földi várományosai életére költeném.
Ha megnevezi, akkor nyilván oda kell azt adni.
#6.:
1. A rokon kérése az (a szöveg szerint), hogy ALAPÍTANI KELL egy jótékonysági szervezetet.
2. Nem kicsit le foglak lombozni, meg gondolom, másokat is, de sajnos egyházi/gyülekezeti/(állítólagosan) keresztény alapítványoknál is félelmetes lenyúlások vannak sok helyen. :(
Konkrétan a máltaiak egyik dolgozójáról tudok csúfos dolgokat; ez persze nem jelenti azt, hogy mindenki ugyanolyan, de erősen feltételezhető, hogy nem ő az egyetlen, és ugyanígy más nagy szervezeteknél is vannak csalók.
A másik pedig egy olyan, elég ismert "keresztény" alapítvány, akik állami gondozott gyerekekkel kapcsolatos programokra kaptak már nagy összegű EU-s támogatást is, aminek kb. 10%-a ment ténylegesen a gyerekekre, hogy azért mégis legyen mit mutogatni, hogy mi lett a pénzzel, a "maradék" 90% meg ment az elnöknő zsebébe.
Szóval érdemes nagyon-nagyon alaposan tájékozódni, mielőtt bármilyen szervezetet is támogat valaki.
......
A kérdésre:
Első sorban szintén gyerekekkel kapcsolatos alapítványt hoznék létre: hátrányos helyzetűek kitörésének támogatására, legyen az szegénység vagy származás, kiemelten állami gondozott gyermekekre gondolok, de szegény környékek utcagyerekeire és/vagy romatelepek "purdéira" is. (Utóbbira egyébként vannak már hatékony próbálkozások, a leggengszterebb roma családok gyerekeinek egy bentlakásos intézmény, és nagyon jók az eredményeik.)
Másodsorban állatvédelmi alapítvány, méghozzá radikális; tekintve, hogy Magyarországon az állatvédelmi törvény túl enyhe, és még ennek a betartatása terén is csehül állunk. Az állatkínzókat többnyire fel sem jelentik, ha mégis, akkor is ritkán kapnak valódi, visszatartó erejű büntetést; plusz hatósági emberek (pl. hatósági állatorvosok) vannak benne nyakig a legszemetebb dolgokban, pl. szaporítótelepeknek állítanak ki korlátlan mennyiségben oltási könyveket, útleveleket stb., ezzel közreműködnek legalább havi ezer kutyakölyöknek az anyjától való, idő előtti elszakításában (legalább 8 hetes kor helyett 4-5 hét), a gyenge és beteg állatok külföldre szállítás közben történő elpusztulásában stb.
Ezen a területen kellene mielőbb rendet rakni, hogy ne legyünk "az egymillió gazdátlan állat országa".
Meg persze ivartalanítási akciókat szervezni önkormányzatok bevonásával - erre már van néhány pozitív példa, néhány önkormányzat már rájött, hogy anyagilag jobban jár, ha részben vagy egészben kifizeti az ivartalanítást a rászorulók helyett, mintsem hogy később sokszor annyi pénzt kelljen fizetnie a kóbor állatok befogásáért a szerződött sintéreknek.
"Nem kicsit le foglak lombozni, meg gondolom, másokat is, de sajnos egyházi/gyülekezeti/(állítólagosan) keresztény alapítványoknál is félelmetes lenyúlások vannak sok helyen. :("
-Ahogy a civil alapítványoknál, szervezeteknél is... Én az állatvédőket nem szeretném lelombozni, de a menhelyeknél rengeteg helyen élnek vissza az emberek jóindulatával, cuki kiskutyák képével kampányolva.
-Ismerek olyan egyházi alapítványt, ami nem nyúl le pénzt. Én ide adnám, minden évben teljes kimutatást kapok támogatóként a pénzügyeikről.
"Ahogy a civil alapítványoknál, szervezeteknél is..."
Igen, tudom. Észrevetted a mondatomban az IS szót?
Idézem, kiemelve: <de sajnos egyházi/gyülekezeti/(állítólagosan) keresztény alapítványoknál IS>
:P
"Én az állatvédőket nem szeretném lelombozni, de a menhelyeknél rengeteg helyen élnek vissza az emberek jóindulatával, cuki kiskutyák képével kampányolva."
Sajnos ez is igaz, tudom. Sőt, olyan "menhelyek" is vannak, amik igazából kb. semmit nem csinálnak, csak begyűjtik a pénzt.
"Ismerek olyan egyházi alapítványt, ami nem nyúl le pénzt. Én ide adnám, minden évben teljes kimutatást kapok támogatóként a pénzügyeikről."
Ez okés. (És most nem leszek gonosz, és nem írom le, hogy bárki bármilyen kamu kimutatást össze tud állítani adott esetben. :D)
Én arra szavazok, hogy az a legjobb, amit az ember saját maga csinál. Mindenben. Mint ahogy valami okos embertől olvastam: Ha azt akarod, hogy egy munka tisztességesen, rendesen legyen elvégezve, akkor csináld meg magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!