Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A felhő mit jelképez a Bibliában?

A felhő mit jelképez a Bibliában?

Figyelt kérdés
Sziasztok virtuális Bibliában pofon egyszerü szavakra keresni. Rákerestem a felhő szóra és meglepően sok találatot adott ki. Szeretném megkérdezni a felhő minek a jelképe a Szentírásban? Köszönöm szépen.
okt. 26. 09:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Általában semminek, egyszerűen felhő. Nem minden szó jelképez valamit. De ha adsz valami konkrét ige helyet, ahol szerinted szimbolikusan értendő, akkor közelebb visz a megoldáshoz és lehet segíteni is tudunk neked.
okt. 26. 16:46
 2/10 A kérdező kommentje:
okt. 26. 18:07
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Bocs, nincs időm 300 ige helyet kielemezni neked. Azt hittem, lesz valami konkrét.
okt. 26. 19:23
 4/10 KZitus ***** válasza:
60%

Szia

Lehet erre gondoltál?

A levegőben magasan lebegő, rendszerint vízcseppekből vagy jégkristályokból álló részecskék látható halmaza. Legtöbbször a héber ʽá·nánʹ szót fordítják „felhő”-nek, és jobbára akkor fordul elő, amikor azt a ’felhőoszlopot’ jelöli, mely az izraelitákat átvezette a kietlen pusztán 2Mózes 13:21. A „porréteg”, ’felhők’, ’felhős égbolt’ és ’ég’ kifejezéseket a héber saʹchaq szó különböző formái jelölik, mely a ’porrá tör; elkoptat’ jelentésű alapszóból származik : Ézsaiás 40:15; Zsoltárok 36:5; Jeremiás 51:9; Zsoltárok 89:37; 18:42; Jób 14:19. A görög nyelvben a neʹphosz és a ne·pheʹlé szavak jelentése: ’felleg, felhő’, míg a gnoʹphosz szó jelentése: ’sötét felhő’ Héberek 12:1; Máté 17:5; Héberek 12:18.

okt. 26. 20:56
 5/10 A kérdező kommentje:
KZitus köszönöm
okt. 26. 21:15
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nos, szerintem, a... a felhőt.
okt. 28. 09:42
 7/10 Kései Sirató ***** válasza:

A vándorlás éveiben a zsidókat éjjel tűzoszlop, nappal pedig felhő kísérte.

Ez az egyetlen hely, ahol eszembe jut a felhő. Nem emlékszem már, hogy mit jelképezett, talán Isten jelenlétét, ha komolyan érdekel, utána tudsz nézni.

okt. 30. 10:09
 8/10 A kérdező kommentje:
Kései Sirató köszi,sok helyen szerepel a Bibliába fentebb linkeltem.
okt. 30. 10:31
 9/10 Kései Sirató ***** válasza:
KÖszi! Nem is néztem, de tényleg!
okt. 30. 11:39
 10/10 A kérdező kommentje:
Szivesen.
okt. 30. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!