Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Visszatérhet-e közénk az...

Bölcsek köve kérdése:

Visszatérhet-e közénk az i.sz. 25.04.01-én keresztre feszíttetett Názáreti Jézus?

Figyelt kérdés

okt. 25. 10:48
1 2
 1/17 Jégszív ***** válasza:
85%

Először biztos nálad fog jelentkezni.

Légyszí' majd szólj, ha megtörtént!

Amit tolsz, igen jó anyag lehet...

okt. 25. 10:59
 2/17 anonim ***** válasza:
55%

Ha számít neked Isten szava, akkor nem.

Jézus egyébként soha nem fog emberként megjelenni, a hatalom amit Képvisel égi, nem földi.

Az igaz, hogy a földre is kiterjeszti az áldásait, de ahhoz nem kell ide jönnie.

okt. 25. 11:40
 3/17 anonim ***** válasza:
79%

Nem.

Még rengeteg bolygót kell bejárnia az univerzumban, ahol intelligens életforma van.

okt. 25. 13:15
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
nem
okt. 25. 15:23
 5/17 anonim ***** válasza:
52%
Bármikor visszatérhet, de Jézus azt mondta, hogy se az órát se a napot nem tudhatjuk. Mivel te tudni véled, így kizárt, hogy akkor tér vissza.
okt. 25. 15:33
 6/17 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Visszajön isteni dicsőségében ítélni élőket és holtakat.

De most hallgassuk áhítattal, hogy a kérdező hogyan válaszolja meg a SAJÁT kérdését, és tudd-e nagyobb abszurdumot kitalálni az eddigieknél!

okt. 25. 15:47
 7/17 anonim ***** válasza:
57%
Én is azt gondolom a 2025 körül jön vissza Jézus de a 04.01.datum hogyan lehetséges?
okt. 25. 18:17
 8/17 anonim ***** válasza:
74%

Április 1.-én jönne vissza, bolondok napján? Ez valami vicc?

Szerintem - légy vallásos, vagy sem - Jézus nem érdemli meg, hogy gúnyolódj vele.

Egyszer valóban visszatér majd és ott lesz minden leghűbb híve. De én nem leszek ott, mert nem tartom magam elég jónak Isten színe előtt, de mosolyogva nézem majd a kiválasztottak felemelkedését és alázattal fogadom az ítéletét.

okt. 26. 00:48
 9/17 A kérdező kommentje:

Válasz a 8. bejegyzésre:

Próbáljad meg esetleg helyesen értelmezi a fenti kérdést... Talán sikerül...

Az "i.sz. 25.04.01-én keresztre feszíttetett Názáreti Jézus" azt jelenti, hogy

időszámítás szerint 25.04.01-én ( [link] ), a Peszách ünnep előkészületi napján (Máté 26,2; Márk 14,1; Lukács 22,1/7; János 18,39; 19,14), az akkor létrejött kozmikus kereszt (ami a Schemhamphorasnak, azaz Isten 72 szellemének - [link] volt az egyik kozmikus forrása) égisze alatt feszíttették kereszte az "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (Zsidókhoz írt levél 9,15), páskabárány gyanánt (Korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19), véres áldozat céljából a Szanhedrin követelésére (Máté 26,3-4; 27,1; Márk 14,1; 15,1; Lukács 22,2; 23,1; János 11,45-53; 18,14), merthogy

"A törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, a vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat. Szükséges volt, hogy a mennyei dolgok képmásait ezekkel tisztítsák meg, magukat a mennyei dolgokat azonban ezeknél különb áldozatokkal." (Zsidókhoz írt levél 9,22).

A néphagyományok szerint is Júdás április elsején, Jézus keresztre feszítésének napján végzett magával.

okt. 26. 14:57
 10/17 A kérdező kommentje:

Mivel az emberi élet és lelki adottság egyszeri és megismételhetetlen, ezért sajnos a Schemhamphoras (Isten 72 szelleme - [link] ) kozmikus forrásait felépítő égitestek együttállásakor, i.e. 8.02.10-én ( [link] ) világra jött, és a Schemhamphoras következő konstellációjakor, i.sz. 25.04.01-én ( [link] ) keresztre feszíttetett és kínhalált halt hús-vér Názáreti Jézus nem fog tudni visszatérni semmilyen formában, legfeljebb csak a vallási mítoszok talaján.

Akire várnak a benne hívők, az nem a Názáreti Jézus ( [link] ), hanem az ószövetségi elképzelések Messiása, Immánuel ( [link] ). Ennek megértéséhez elég csak a Jelenések könyvének néhány gondolatát összehasonlítani az Ószövetségben találhatókkal:

"A győztesnek, aki mindvégig kitart tetteimben, hatalmat adok a népek fölött.

Vaspálcával fogja kormányozni, és mint cserépedényeket, összetöri őket." (Jelenések könyve 2,26-27)

"Szájából éles kard jött ki, hogy megverje vele a népeket: mert ő vasvesszővel fogja pásztorolni őket, és fogja taposni a mindenható Isten búsult haragjának borsajtóját." (Jelenések könyve 19,15)

"Isten és felkentje diadalmaskodik

Miért tombolnak a népek, milyen hiábavalóságot terveznek a nemzetek? Összegyűlnek a föld királyai, a fejedelmek együtt tanácskoznak az Úr ellen és felkentje ellen: Dobjuk le magunkról bilincseiket, tépjük le köteleiket! A mennyben lakozó kineveti, az Úr kigúnyolja őket. Majd így szól hozzájuk haragjában, izzó haragjában így rémíti meg őket: Én kentem föl királyomat szent hegyemen, a Sionon! Kihirdetem az Úr végzését. Ezt mondta nekem: Az én fiam vagy! Fiammá fogadtalak ma téged! Kérd tőlem, és neked adom örökségül a népeket, birtokul a földkerekséget. Összetöröd őket vasvesszővel, szétzúzod, mint a cserépedényt!" (Zsoltárok 2,1-9)

"Ítélet a népek fölött

Ki jön ott Edómból, vérvörös ruhában Bocrából, pompás öltözetben, erőteljes léptekkel? - Én, aki igazat beszélek, és van erőm a szabadításhoz!

Miért vörös az öltözeted, miért olyan a ruhád, mint azé, aki borsajtóban tapos?

A sajtóban egyedül tapostam, a népek közül senki sem volt velem. Tapostam őket haragomban, tiportam őket felindulásomban. Levük a ruhámra fröccsent, egész öltözetemet beszennyeztem.

Mert bosszúállás napja van a szívemben, eljött a megtorlás esztendeje." (Ézsaiás 63,1-4)

Az egész Újszövetség az ószövetségi elképzelések, messianisztikus tervek BETELJESEDÉSÉNEK jegyében és érdekében lett megalkotva, amit elvileg maga Jézus sem tagadott, amennyiben autentikusnak tekinthetők a kereszthalála után évtizedekkel megalkotott és neki tulajdonított gondolatok:

"Ne gondoljátok, hogy megszüntetni jöttem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem teljessé tenni.

Bizony mondom nektek, míg ég és föld el nem múlik, egy i betű vagy egy vesszőcske sem vész el a törvényből, hanem minden beteljesedik." (Máté 5, 17-18)

Egyéb utalások a BETELJESEDÉSSEL kapcsolatosan:

"Ezek azért történtek, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta szavával mondott:

Íme a szűz fogan és fiat szül, Emmánuel lesz a neve. Ez azt jelenti: Velünk az Isten." (Máté 1,21-23)

"Ott maradt Heródes haláláig. Így beteljesedett, amit a próféta szavával mondott az Úr: "Egyiptomból hívtam az én fiamat."" (Máté 2,15)

"Így beteljesedett, amit Jeremiás próféta jövendölt:

Kiáltozás hallik Rámában, keserves sírás és jajgatás: Ráchel siratja fiait, s nem akar vigasztalódni, mert nincsenek többé." (Máté 2,17-18)

"Így beteljesedett Izajás próféta szava:

"Zebulun és Naftali földje, a tenger menti út a Jordánon túl, a pogányok Galileája,

a nép, mely sötétségben ült, nagy világosságot látott. Világosság támadt azoknak, akik a halál országában és árnyékában ültek."" (Máté 4,14-16)

"Amikor beesteledett, sok ördögtől megszállt embert vittek hozzá. Szavával kiűzte a gonosz lelkeket, és mind meggyógyította a betegeket,

hogy beteljesedjen Izajás jövendölése: "Magára vállalta bajainkat és hordozta betegségeinket."" (Máté 8,16-17)

"Így beteljesedett Izajás próféta jövendölése, aki ezt mondja:

"Ez az én szolgám, akit kiválasztottam, szeretett fiam, akiben tetszésemet találom. Kiárasztom rá Lelkemet, és ítéletet hirdet a népeknek.

Nem vitatkozik s nem kiabál, szavát sem hallják a tereken.

A megroppant nádat nem töri le, a pislákoló mécsbelet nem oltja el, míg győzelemre nem viszi az igazságot.

Az ő nevében bíznak a pogány népek."" (Máté 12,17-21)

"Beteljesedett rajtuk Izajás próféta jövendölése, mely így szól: Hallván hallotok, de nem értetek, nézvén néztek, de nem láttok." (Máté 13,14)

"Így beteljesedett a próféta szava, mely így szólt: Példabeszédre nyitom ajkam, hirdetem, ami a világ teremtésétől fogva el volt rejtve." (Máté 13,35)

"Ez azért történt, hogy beteljesedjék a próféta szava:

Mondjátok meg Sion leányának: Nézd, királyod jön hozzád, szerényen, szamárháton, a teherhordó állat csikaján." (Máté 21, 4-5)

"Ez mind azért történt, hogy beteljesedjenek a próféták írásai." Erre a tanítványok mind elhagyták és elmenekültek." (Máté 26,56)

"Ezért hívják azt a telket még ma is Vérmezőnek.

Így beteljesedett, amit Jeremiás próféta jövendölt: Fogtam a harminc ezüstöt, annak árát, akit ennyire becsültek, akit Izrael fiai becsültek ennyire,

s a fazekas telkéért adták, ahogy az Úr parancsolta nekem." (Máté 27,8-10)

"Vele együtt két gonosztevőt is fölfeszítettek, az egyiket jobb, a másikat bal felől.

Így beteljesedett az Írás: "A gonoszok közé sorolták."" (Márk 15,27-28)

"Mivel már sokan megkísérelték, hogy a köztünk beteljesedett eseményeket leírják, úgy,

ahogy ránk maradt azoktól, akik kezdettől fogva szemtanúi és szolgái voltak az Igének,

jónak láttam én is, hogy elejétől kezdve mindennek szorgalmasan utánajárjak, és sorban leírjak neked mindent, tiszteletreméltó Teofil,

hogy meggyőződjél róla, mennyire megbízhatók azok a tanok, amelyekre tanítottak." (Lukács 1,1-4)

"Nagy szóval felkiáltott: "Áldott vagy az asszonyok között, és áldott a te méhed gyümölcse!

Hogy lehet az, hogy Uramnak anyja jön hozzám?

Lásd, mihelyt meghallottam köszöntésed szavát, az örömtől megmozdult méhemben a gyermek.

Boldog, aki hitt annak a beteljesedésében, amit az Úr mondott neki!"" (Lukács 1,42-45)

"S elkezdte beszédét: "Ma beteljesedett az Írás, amit az imént hallottatok."" (Lukács 4,21)

"Akkor félrevonta a tizenkettőt, s így szólt hozzájuk: "Most felmegyünk Jeruzsálembe, s beteljesedik minden, amit a próféták az Emberfiáról megjövendöltek.

Kiszolgáltatják a pogányoknak, kigúnyolják, meggyalázzák, leköpdösik.

Aztán megostorozzák, megölik, de harmadnap feltámad." (Lukács 18,31-33)

"Ezek a bosszú napjai lesznek, hogy beteljesedjék mind, ami meg van írva." (Lukács 21,22)

""Most azonban - folytatta -, akinek van erszénye, vegye elő, ugyanúgy a tarisznyáját is. Akinek pedig nincsen, adja el a ruháját, és vegyen rajta kardot.

Mondom nektek, be kell következnie annak, amit az Írás rólam mond: A gonosztevők közé számították. Sorsom beteljesedik."" (Lukács 22,36-37)

"Miután így minden beteljesedett, amit róla írtak, levették a keresztfáról és sírba tették." (Ap. Csel. 13,29)

"Így beteljesedett Izajás próféta jövendölése: "Uram, ki hitt a szavunknak, és az Úr ereje ki előtt vált nyilvánvalóvá?"" (János 12,38)

"Amíg velük voltam, megőriztem őket a nevedben, akiket nekem adtál. Megőriztem őket, senki más nem veszett el közülük, csak a kárhozat fia, így beteljesedett az Írás." (János 17,12)

"Így beteljesedett, amit mondott: "Senkit sem vesztettem el azok közül, akiket nekem adtál."" (János 18,9)

"Így beteljesedett, amit Jézus mondott, amikor megjövendölte, milyen halállal hal meg." (János, 18,32)

"Jézus tudta, hogy már minden beteljesedett. De hogy egészen beteljesedjék az Írás, megszólalt: "Szomjazom!"" (János 19,28)

"Amint Jézus megízlelte az ecetet, így szólt: "Beteljesedett!" Aztán lehajtotta fejét és kilehelte lelkét." (János 19,30)

"Mert ez azért történt, hogy beteljesedjék az Írás: "Csontját ne törjétek!"" (János 19,36)

"Amire ugyanis a törvény nem volt képes, mert a test miatt erőtlenné vált, azt Isten véghezvitte: elküldte tulajdon fiát a bűn miatt a bűn testének hasonlóságában, hogy elítélje a testben levő bűnt,

és hogy a törvény beteljesedjék rajtunk, akik már nem a test, hanem a lélek szerint élünk." (Rómaiakhoz írt levél 8,3-4)

okt. 27. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!