Mégis csak Jézus e világ Istene kedves tanúk? Máté 28:18: "Jézus pedig hozzájuk jött, és így szólt: 'Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön.'"
Kedves Kérdező.
Jézus jelenleg nem teljes hatalommal rendelkezik a földet illetően, mivel akkor már az ezer éves milleniumi uralmának kellene lennie békében, és a gonoszok megszüntek volna létezni.
Ezt a hatalmat valóban megkapta, de jelenleg az ég van megtisztítva Sátántól és a démonaitól. Sátán még ügyködik nincs megkötözve.
Talán figyelembe kellene végre venni a próféciákat, és úgy értelmezni az írásokat.
Jézus jelenleg azokat vezeti, akik az általad idézett vers többi részét épen teljesítik, vagy is világméretű prédikáló és tanítványképző munkát végzik, hogy a juhok begyűjtésre kerüljenek minden nemzetből.
Jézus Noé idejéhez hasonlította ezeket a napokat, ott is csak azok menekültek meg akik részt vettek abban a feladatban, ami a megmentésüket szolgálta.
Építették a bárkát.
Napjainkban Isten királyságának támogatói "épitik" a megmentés eszközét, és begyűjtik az új világ társadalmának juhait.
Ismét kiragadtál egy verset a szövegkörnyezetéből, és a teljes Bibliából, ami Isten akaratáról szól.
Jézus elmondta, hogy csak azok fognak megmenekülni, akik Isten akaratát cselekszik,
(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, hát nem a te nevedben prófétáltunk, űztünk ki démonokat és tettünk sok csodát?« 23 De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok! Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«
Elismerni Jézust mint messiást, vagy a nevének ismételgetése, illetve a nevében történő dolgok megtétele nem jelent semmit, ha az nem Isten akaratával van összhangban.
A keresztes háborukat is Jézus, vagy Isten nevében vívták, amihez Istennek nincs köze, nem is volt akarata.
(1Timóteusz 2:4) 4 akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson.
A Biblia igazságainak pontos megismerése az akarata Istennek, nem pedig az, hogy a nevében amit személyenként kigondolunk, azt kell tenni.
Isten határozza meg, hogy mit kell tenni, nem mi.
Mi lett volna ha Noé a bárka építése helyett mást kezdett volna építeni?
Azt olvassuk róla, hogy "mindent pontosan úgy tett, ahogy Isten mondta".
Nem vonakodott a feladatok elvégzésétől. 50 évig építette a bárkát egy hang nélkül, pedig nem volt egyszerű.
Isten azt áldja meg, ami összhangban van a kéréseivel.
Ezért Jézus uralma a föld felett, majd Armageddon után lesz teljes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!