Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Bibliában az Édenkert úgy...

A Bibliában az Édenkert úgy van, hogy miután a bűneset megtörtént azután megszűnt vagy van még csak tüzes kapu van ott, meg a Kerubok őrzik vagy a mennybe költözött? Vagy tudjuk, hogy ez hogy van?

Figyelt kérdés

okt. 17. 17:58
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Szia

Később jött a özönvíz és mindent sőt még azt is elmosta

okt. 18. 10:59
 12/30 IstenGyermeke1 ***** válasza:
Az édenkert az ember kezdeti istengyermekségi állapotának a szimbóluma.
okt. 19. 07:43
 13/30 anonim ***** válasza:

12

Érthetetlen számomra, hogy miért kell az emberrel kapcsolatos szándékát így mellékvágányra vezetni, és egy földrajzi helyet szimbólumnak kijelenteni.

Ádám felnött ember volt, és feladatot kapott a Földdel kapcsolatban, amit megkellett volna valósítania. Az embereknek ezt alkotta lakásul, itt kell élniük. Nem a semmiért hozta létre, nem azért, hogy az élet megszünjön a Földön, és a Föld pedig majd megsemmisüljön.

Isten nem hiábavalóságot hoz létre, hanem maradandót alkot.

okt. 19. 08:06
 14/30 Szervizmérnök úr ***** válasza:

"Ádám felnött ember volt, és feladatot kapott a Földdel kapcsolatban, amit megkellett volna valósítania."

Ha lenne "Mindenható", akkor nem lehetne szerintem ilyen, hogy "kellett volna".

Akkor hibátlanul megvalósul a terv.

Ádámra hárítani a felelősséget nem korrekt.

okt. 19. 08:41
 15/30 anonim ***** válasza:

Kedves Mérnők Úr.

A "mindenható" kifejezés nem azt jelenti, hogy befolyásolja a szabad akaratot, vagy előre meghatározza amit eltervez, és a robotokat erre programozza.

A mindenhatónak fordított héber szó, az Él.Sad-Daj, Isten teljhatalmára, kizárólagos uralmára útal.

Igen szomorú, hogy a hitehagyás ideje alatt a vallások azt tanították az embereknek, hogy Isten elrendelte ezt, vagy előre látta és hagyta ennek a lázadásnak a megtörténtét.

Isten nem robotokat teremtett mert azt szerette volna, hogy az ember, ahogy az angyalok is, önként szeressék, és legyenek hálásak az élet ajándékának a lehetőségéért.

Az ember örökölte azt a hajlamot is, hogy másokra mutogat, ha hibát követ el, Ahelyett, hogy alázatosan elismerték volna, hogy hibáztak.

Nagyon is tisztában voltak a törvénnyel és annak következményeivel.

Ha Te átmész a piroson, pedig tudod hogy tilos, vajon ki a hibás?

A lámpa, vagy az autó?

Azt pedig, hogy Isten nem avatkozott közbe, annak nyomos okai voltak, mivel a személyét, és a jogait érte a támadás.

Az ellene felhozott vádakat pedig tisztázni kell.

okt. 19. 09:06
 16/30 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Isten nem lehet egy fehér szakállú személy bácsi, aki ül a felhők felett, mert akkor már meglátták volna a Nemzetközi Űrállomásról is.

Röviden: nem személy.

Ha én tervezek egy robotot, vagy önvezető autót, ami elcsap az embert, azért én lennék a hibás.

A Legfelsőbb Mérnök felelőssége egyáltalán nem zárható ki, a Földön tapasztalt temérdek szenvedés és igazságtalanság miatt.

A Főtervező nagyon könnyen megtehette volna, hogy az agyi programozásban átállít néhány menüpontot:

- Nem ölsz.

- Nem hazudozol.

- Nem képzelegsz.

- Nem trollkodsz.

...és így tovább. Sokkal normálisabb élete lehetne az embereknek, állatoknak, növényeknek.

De nem, mert a harc és szenvedés az evolúció logikájába kódolt. Sajnos vagy nem, de csak ennek mentén tud fejlődni az élet, különben már rég kipusztult volna, ahogy az élet kialakult (abiogenezis), rögtön hamvába is halt volna.

okt. 19. 09:32
 17/30 anonim ***** válasza:

Kedves Márnök Úr

Talán nem értetted meg. A Robot és az ember között óriási a különbség, az ember nincs kódolva.

Erről beszéltem, de úgy vélem nem értetted meg.

Az ember szabadságot kapott arra, hogy akar-e együttműködni a teremtőjével, és annak elhatározásával, vagy sem.

Ellenben nem kellett volna törvényeket felállítani.

A döntés joga az emberé, aki Istenhez hasonlóan, rendelkezik némi hatalommal, vagy is viszonylagos hatalma lehet, de csak a Föld, a növényés állatvilág felett.

Hogyan mondhatná Isten, hogy a hasonlatossága az ember, ha nem rendelkezhet olyan tulajdonságokkal, ami a Teremtőben is meg van.

Isten nem evolúció utján hozta létre az életet, hanem különböző fajokat teremtett a maga nemében, amik egyénileg szaporodtak maguk között.

okt. 19. 10:16
 18/30 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Egyelőre ennyit gondoltam hozzáfűzni, talán észrevehetted, hogy én ilyen kitalációkban nem hiszek.

Az evolúció és az abiogenezis mára bizonyított, utóbbinak is már csak részletein dolgoznak a tudósok, de gyakorlatilag tényként beszélnek róla.

Nekem nem célom a meggyőzés, mint az máshol vádként elhangzott ellenem.

Már azért sem, mert tisztában vagyok vele, hogy ez úgysem megy. Miként a politikai fórumokon sem lehet vitákkal átállítani egy szavazót, hogy másra szavazzon.

Senki szavazó nem áll át, mindenki hajtogatja a maga vélt vagy valós igazát.

Noha itt fizikai tények és bizonyítékok állnak szemben, senki által nem látott, nem bizonyított istenekkel és a többi, mára elavult kitalációval.

okt. 19. 10:30
 19/30 anonim ***** válasza:

Értem kedves Mérnők Úr.

Sajnálom, hogy kitalációnak tartod. Egyébként pedig nem szándékozom tűzzel vassal rád erőltetni.

Szabad akaratod van, amit Istentől kaptál, nincs jogomban azt elvenni senkitől.

Köszönöm, hogy beszéltünk, szép napot neked is.

okt. 19. 10:34
 20/30 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Ez már ott megbukik, hogyha még szó szerint is nézném a Szentírást — és nem az akkori kor szemléletét ismerve és a Szentlélek által —, akkor is azt látnám, hogy mi NEM JUTHATUNK BE ODA. Lezárta a kerubokkal.

Valamint az élet nem — csak — ott van. Mi jelenleg nem az édenkertben vagyunk.

Katyvasznak tűnik nekem, amit írsz.

okt. 19. 11:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!