Bűnbocsánat vagy hálaadás?
Figyelt kérdés
Én úgy tanultam, hogy amikor bűnt követünk el azt vagy meggyónással vagy közvetlenül Istenhez imádkozó bűnbocsánattal lehet megszabadulni a bűneinktől. Viszont egyes felekezetek úgy tanítják, hogy a bűneink ,,automatikusan'' megvannak gyónva, mert Jézus már rég megfizette a tartozásainkat jóval előre és csak hálaimát kell mondani Istennek, hogy le küldte hozzá Jézust. Aki törlesztett helyettünk. Most akkor melyik a helyes? Vagy mindkettő esetleg?okt. 14. 23:49
11/17 IstenGyermeke1 válasza:
Az egy, szent, katolikus és apostoli hit szerint a BOCSÁNATOS bűnöket a TÖKÉLETES BÁNAT is ELTÖRLI.
A HALÁLOS bűnök csak a szentgyónásban nyerhetnek megbocsátást — néhány eset kivételével.
Halálos bűn, ha TUDVA ÉS AKARVA, SÚLYOS DOLOGBAN Isten akarata ellen cselekszünk.
13/17 anonim válasza:
A 7. és a 11.tök jól megfogalmaztátok a lényeget. Látom sok katolikus lepontozott titeket. Hát igen...a farizeusok és a vámszedők is "lepontozták" Jézust annó. Itt látszik hogy a pontozás semmit sem ér.
14/17 anonim válasza:
Isten gyermekének hívod magad kedves válaszoló. De valóban az vagy? Hajazol a farizeusra. Más kérdéseknél a válaszaid alapján nem sok szeretet van benned.
15/17 anonim válasza:
Benned mennyi szeretet van? Mert láthatóan nem sok, helyette inkább mérhetetlen előítélet, katolikus gyűlölet.
16/17 anonim válasza:
14voltam. Bocsánat ha valakit megbántottam. Nem volt jó.
17/17 anonim válasza:
Nem baj, imádkozunk a te megtérésedért is, mert láthatóan még nem vagy Krisztusban, ahogy az Ő tanította.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!