Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megéri vallásosnak lenni?

KoxykaD kérdése:

Megéri vallásosnak lenni?

Figyelt kérdés

lesznek emberek aki azt fogják írni hogy nem de, Sigmund Freud nézete szerint a neurózis esélyét kevesebbre veszi, vagyis van valami jó benne.

Szeretném megtudni hogy mitől nem jó és mitől jó ettől még. Lehet meggyőztök a végén (muszlim vagyok)

#Jehova #keresztény #zsidó #muszlim #vallásosság #Megéri vallásosnak lenni?
okt. 2. 19:47
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Vannak olyan emberek akik ocd-ben szenvednek nekik igazából nem teljesen éri meg sajnos. Ha egy ocd-s vallásos lesz erősen akkor látni lehet hogy az az ember mennyire lesz frusztrált magától miközben azt akarja hogy ne utálja Isten.
okt. 4. 21:29
 12/16 anonim ***** válasza:
23%
Vallásos és igazi istenhívő között van különbség. Vallásos ember központjában az “én” és az ember van, az igaz kereszténynél Jézus.
okt. 5. 15:18
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
KoxykaD komolyan azt hitted, hogy a válaszok többségét nem a Jehova tanúi burkolt térítési kísérletei, meg a harcos ateisták trollkommentjei teszik majd ki?
okt. 5. 21:44
 14/16 A kérdező kommentje:
13 amikor kiraktam nem gondolttam erre jó hogy szólsz de, én érvekre számitok hogy miért jó vallásosnak lenni. Ha azt írja valaki hogy "válaszd Jézus-t" akkor az nem nagyon nagy érv.
okt. 6. 15:01
 15/16 anonim ***** válasza:
52%

Azért sem értem a kérdést, mert mi éri meg és miért?

Ha csak azért leszel vallásos, mert valami előnyt remélsz tőle, azt nagyon utálja az isten!

okt. 6. 16:13
 16/16 anonim ***** válasza:
49%

15

Ha azért leszel vallásos mert túlvilágon remélsz hasznot az valóbban nem éri meg mert ha van Isten ha nincs akkor sem jársz jól.

De vallástól nem csak túlvilági hasznot lehet szerezni.

Ez azonban emberfüggő, hogy kinek milyen előnyökkel és hátrányokkal jár az, hogy ha vallásos és melyikek mennyire fontosak a számára.

Ennek függvényében mindenkinek egyénileg kell eldöntenie, hogy megéri-e neki vagy sem.

Persze ezt úgy, hogy csak az e világi hasznot vesszük figyelembe mert mint azt nagyon jól írtad a túlvilági haszonért nem éri meg vallásosnak lenni mert az úgy nem működik.

Arról nem is beszélve, hogy ott figyelembe kéne venni a tévedés lehetőségét is.

okt. 6. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!