Szerintetek befolyásolja a politikai véleményét valakinek ha tartozik valamelyik valláshoz ? Általában mit gondoltok erről ? Vagy számotokra vallásosnak lenni inkább egyfajta jó értelemben vett "befelé és Isten felé fordulást jelent" ?
"Vagy számotokra vallásosnak lenni inkább egyfajta jó értelemben vett "befelé és Isten felé fordulást jelent"?
Nem, egyáltalán nem csak befelé fordulást. Katolikus keresztény vagyok: Jézus tanítása Isten és a felebarát szeretete és szolgálata. A küldetésünk a másik emberhez szól, ezért a keresztény nem ragadhat meg pusztán a befelé fordulásnál.
"Az az ember, aki ráébred arra, hogy Isten szereti őt, megérti saját transzcendens méltóságát; megtanulja, hogy ne elégedjen meg önmagával, és a másik emberrel a hiteles emberi kapcsolatok rendszerében találkozzon." (Az Egyház társadalmi tanításának kompendiuma, részlet)
Ami a politikát illeti: nem vonhatjuk ki magunkat a világ alól, ez természetes. A politikának van egy negatív felhangja, főleg a politikusok miatt, de ennek nem kéne így lennie. Mivel politikának számít minden olyan döntés, ami az emberek együttélését szabályozza. Keresztényként a krisztusi értelemben vett humanizmust és szolidaritást kell megvalósítanunk, előmozdítanunk. És elutasítanunk, ami ezzel ellentétes.
Bizonyos szinten igen
Pl egy vallásos nem fogja támogatni az lmbtq dolgokat annyira hű, de nagyon
Engem a vallás inkább eltávolított a politikától, mert számomra már nem a legfontosabb kérdés, hogy hogyan alakítják evilági életünket.
A vallási kötelességeim teljesítéséhez nem szükséges politizálnom, szerintem bárki tud segíteni másokon, bármiféle politikai gondolkodás nélkül is.
Külpolitika terén viszont ráírányította a figyelmemet a palesztin kérdésre például, amivel valószínűleg a legtöbb magyar ember alig foglalkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!