Hányadnyira olvastátok el az evangéliumot mire a magok kinőtek a szívetekben és hozták a termést? Nekem nagyon figyelmesen kellett olvasnom mert sokszor jött a sátán és felkapta.
Kérjél Szent Szellemet az Atyától...én Vele olvastam és ilyen gondra nem emlékszem. Az Igét a Szent Szellem eleveníti meg....szóval csak Vele érdemes olvasni.
2 Korintusi 3:6
A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái []legyünk, nem betûé, hanem léleké; mert a betû megöl, a lélek pedig megelevenít. (Károli)
6 Igen, ő tett alkalmassá minket, hogy az Új Szövetség szolgái legyünk — vagyis a Szent Szellemet szolgáljuk, nem pedig a Törvény betűjét! Az írott Törvény ugyanis megöl, a Szent Szellem pedig életet ad.
(Efo)
Valaki elmagyarázná nekem, mi a búbánat az a "Szent Szellem"?
A Szentlélek alteregója? De akkor minek a szinoníma?
Egyes kisegyházak nagyon különbözni akarnak a Katolikus Egyháztól és a többi történelmi egyháztól; ezért a Pneuma tu Theu (Πνεύμα του Θεού = Isten Lelke) és a to hágion Pneuma (Το Αγίου Πνεύμα = a Szentlélek) kifejezésekben a Pneumát szellemként fordítják.
Evvel az a probléma, hogy a magyar nyelvben nincs olyan szó, ami tökéletesen visszaadná az eredeti görögben használt kifejezést. És magyarul a szellem jelentése inkább a kísértetre hajaz, ezért tartom pontosabbnak a Lelket; de igazából annyira mindegy…
#5.
KÖSZÖNÖM a részletes információt!
A kérdéshez visszatérve, én nem tartom hülyeségnek. Csak az egyik példabeszéd gondolatai motoszkálnak bennem:
„Halljátok! Íme, kiment a magvető vetni. Amint vetett, némely szem történetesen az útszélre hullott. Jöttek a madarak és felcsipegették. Más szemek köves talajra hullottak, itt nem volt elég a föld. Csakhamar kikeltek, mert nem kerültek mélyre a földbe. De aztán, hogy forrón sütött a nap, kiszáradtak, mert nem eresztettek mélyre gyökeret. Voltak szemek, amelyek bogáncsok közé hullottak. Amint a bogáncsok megnőttek, elfojtották, ezért nem hoztak termést."
Állítom, ez Jézus LEGTALÁLÓBB példabeszéde! Maga a leplezetlen VALÓSÁG, bár az említett "jó föld" egyre inkább erózió áldozata! Lehet hogy hibás volt az agrotechnika...? 😜
/Mk 4. 3-7./
Az a mag, ha már benne van a szívben és növekszik is tápanyagra vágyik. Folyamatosan öntözöm a szentírással. De volt olyan is, hogy a sátán kitépte. De újra lett ültetve. Volt olyan is, hogy a gyomok elnyomták, de ki lettek tépve mellőle.
Hogy hozott-e termést, azt nem tudom. De azért csak öntözgetem az idővel és odafigyelek rá. Lehett termett már, csak észre sem vettem.
Pár száz oldalt idegépeltem már a gyakorira. Ha ezt termésnek lehet nevezni, akkor teremhetett. De az a gyakorira írás inkább olyan, mint a virágzás és a szálló virágpor. A bennem élő növekvő mag inkább virágzik, mint terem. Gondolom eljön a termés ideje is.
Vagy mondom, már eljött, csak folyton termő, virágzó ez a magvacska, ami szépen cseperedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!