Keresztények! Ilyen tekintetben mit gondoltok az erőszakos videójátékokról?
Mindenkit aki nem segíteni jön hanem kioktatni arról, hogy milyen fanatikus valláskárosult vagyok, megkérek arra hogy hagyja el ezt a kérdést. Egyébként a nem Keresztények álláspontját is szívesen elolvasom, ha érdemben válaszolnak.
Van egy videojáték, amivel általános iskolás koromban reeeeeeengeteget játszottam. Hogy melyikről van szó az most teljesen mindegy, de elég ikonikus hangulata van, szerintem minden 2000-es években született emberben mély emlékeket idéz fel.
Velem sincsen ez másképp, hatalmas nosztalgiaáradattal tölt el, és így hogy eszembe jutott, lassan nyolc év után újra végigjátszanám.
Csakhogy azóta egy elég nagy változás történt az életemben, ugyanis vallásgyakorló Keresztény lettem. Így aggaszt, hogy az egész játék a bűnözés körül forog, rengeteg gyilkossággal. Hogy pédát mondjak, filmet simán megnézek a témában, nem érzem úgy hogy bűnt követnék el hiszen én csak "fogyasztó" vagyok, de a játék más mivel konkrétan egy ilyen karakter bőrébe bújok.
Vagyis ha lelövök valakit, gyakorlatilag ölni tényleg ölök, csak éppenséggel senki nem hal meg, nem? Vagy túlgondolnám? Ha senki nem sérül meg ez "igazi" ölés vagy sem?
Amúgy alapvetően úgy gondolom hogy az ilyen dolgokat helyén tudom kezelni, bűnt tartalmazó sorozatokat/filmeket is megnézek (pl. Horrorfilmek, Hollywoodi filmek, Eufória stb.) csak tudatosan figyelek arra hogy a gondolkodásomat/nézeteimet ne befolyásolják.
Szóval mit gondoltok, vessem el az ötletet, vagy játsszak?
Tudom, úgy tűnik hogy túlaggódom a dolgot, csak igyekszem magamat távoltartani azoktól a dolgoktól amik megzavarhatják az Istennel való kapcsolatomat.
Krisztus példázata gyermekkel, a tisztaságról szól.
A lényege ugyan az mint a szűzi minőség, melyen keresztül ő is testet öltött.
"Cowboyosat, rendőröset, kardosat. Hányszor mondtuk kis barátunknak játék közben, hogy "meghaltál, lelőttelek!"? Rengetegszer"... ezeknek semmi köze a gyermeki tisztasághoz. Ezeket a gyermek nem magától találja ki, hanem eltanulja a környezetétől. Olyan lesz mint a környezete.
A tanítás épp arról a gyermeki állapotról szól, amit még nem szennyezett be az a "ember" kinek megváltására Jézus tanítani jött.
Az a gyermek, a társadalomba beletanulva idővel elveszik.
Ha ilyen játékokkal játszol, az nem árt, nem is használ a hitednek. Ez nem az oka a hited gyengülésének, hanem a következménye.
Ha igazán mély a hited, nem is leled benne örömöd, nem kívánsz vele játszani.
#12-es
Igen, de valójában ez oda vissza ható folyamat. Mindkét irányban lehet öngerjesztő, azaz pozitív a visszacsatolás.
A különbség annyi, hogy felfelé haladáshoz mindig kell erőt kifejteni. Lefelé viszont magától esik minden.
Innen az égbéli menny és a földalatti pokol képzete.
#13:
Ha valaki abbahagyja az ilyen játékokat, önmagában ettől nem lesz mélyebb a hite.
Az már jó, hogy felmerül a kérdezőben ez a kérdés. Mert érzi hogy nem fér össze az erős hittel.
Amúgy hiába mondja az ember, hogy el tud vonatkoztatni egy erőszakos film vagy játék nézése közben.
A tudatalattira negatívan hat, és azon nem tud egyhamar az ember uralkodni. Ezért hívják tudatalattinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!