Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az emberek mért nem járnak...

Az emberek mért nem járnak többet templomba?

Figyelt kérdés

Mért nem mennek templomba, és olvassák az Újszövetséget, hogy azáltal többet tudjanak meg Jézusról, és a kereszténységről? A kereszténység Jézus Krisztus szavai szerint alakult, az Újszövetségben minden benne van. Ha járnának templomba is, még többet tudnának meg, értenének meg belőle. Csak figyelni kell, hogy a pap mit mond.

De elsőként hinni kell Istenben, imádkozni hozzá, és követni Jézus Krisztus szavait.

szept. 13. 22:46
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
73%
Mert nem fogok végig ülni 50 percet számomra felesleges dolog miatt
szept. 14. 15:05
 12/32 anonim ***** válasza:
32%

Tudod a köznyelvben a mese kifejezést a kitalált történetekre használják.

A bibilia is egy mese (kitalált történet), ami apró részleteket vett a történelemből.

szept. 14. 15:13
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom...

Én a világról, az emberekről szeretnék többet tudni. Például arról is, miért fontos nekik a hit (persze tudom, de konkrétan...)

szept. 14. 17:21
 14/32 anonim ***** válasza:
0%

Olvastad valaha?

szept. 14. 21:22
 15/32 anonim ***** válasza:
35%
Természetesen. Még fiatal koromba, mert illik ismerni.
szept. 14. 23:03
 16/32 UlfOrmson ***** válasza:
20%
mi ateisták miért járnánk templomba? Vagy más vallásúaknak (pl.: hindu, taoista, muszlim stb) miért kéne keresztény templomba járnia? Ez olyan, mintha megkérdeznék tőled, hogy miért nem jársz dzsámiba, zsinagógába vagy buddhista szentélybe? Minden vallás azt hiszi, hogy az övé az egyetlen igaz út (pedig ha lekaparjuk a mázt róluk, többé-kevésbé ugyanazt találjuk a felszín alatt)
szept. 15. 08:27
 17/32 A kérdező kommentje:

De akkor megismernétek a kereszténységet. Megismernétek Jézust.

Amikor vallásossal beszélgettek, rengeteg kérdés felmerülhet, ami meg van válaszolva az Újszövetségben.

Érveltek a kereszténysége ellen, közben nem is ismeritek a kereszténységet.

szept. 15. 15:05
 18/32 A kérdező kommentje:
Aki nem hívő, és meg akarja ismerni, az mért rátok hallgasson, mért ti mondjátok meg neki, hogy milyen a kereszténység, amikor nem is ismeritek a kereszténységet, sem Jézust?
szept. 15. 15:06
 19/32 anonim ***** válasza:
Aki nem hívő az nem az. Arra hallgat mindenki akire akar. Miért kéne bárkit meggyőzni arról akar e hinni valamiben.
szept. 15. 15:26
 20/32 A kérdező kommentje:
Én nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy amikor vallásossal beszélgettek, rengeteg kérdés felmerülhet, ami meg van válaszolva az Újszövetségben.
szept. 15. 15:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!