Az emberek azért járnak templomba, amiért a kocsmába?
én pusztán azért térek be néha a kocsmába, mert nagyon szomjas vagyok, vagy azért, mert dartsozni akarunk a párommal :) más különösebb indoka nincsen...templomba meg nem járok
de komolyabban válaszolva a kérdésedre: az ember társas lény, ezért szüksége van valamilyen közösségre, aminek a tagja lehet...valami olyan közösségre, ahol azonos nézeteknek,vallásnak,vagy épp hobbinak élnek az emberek, így van bennük valami közös...sajnos vannak emberek, akik nem mindig a megfelelő közösséget választják és így egy intelligens,jó képességű emberből csapnivaló naplopó válhat, vagy épp fiatalkorú bűnöző
Mi templomba járunk. Ezzel fejezzük ki azt, hogy hiszünk Jézusban, akit Isten küldött erre a világra, hogy magára vegye minden ember bűnének büntetését, és ezáltal megbékítsen minket a teremtő Atyával. Igemagyarázatot is hallgatunk ott, de az nem jelent túl sokat (itthon olvassuk a Bibliát és keresztyén könyveket mindenféle aktuális témában, ez többet jelent); találkozunk a többi hívővel - én főleg ezért megyek oda. Ne gondold, hogy mindenki, aki templomba jár, hisz! Legtöbbjük puszta szimpatizáns, akinek tetszik a vallásosság, de eszük ágában sincs értékrendjüket és gondolataikat alárendelni Jézus tanításának.
Nálunk sokszor elhangzik, hogy az istentisztelet nem akkor ér véget, amikor kimegyünk a templomból, hanem akkor kezdődik! Ugyanis a mindennapjainkat úgy kell megélni, a fejünkben csak azoknak a gondolatoknak lehet és érdemes teret adni, ami Isten akaratának, szándékainak megfelel.
15 éves hívő múlttal azt tudom mondani, hogy nagyobb kincset leltem a megváltásban és Jézus tanításaiban, mint gondoltam volna. Vonzott Isten szeretete, mégis igen nehezen hoztam meg a döntést, hogy elfogadom Jézus helyettes áldozatát a bűneimért, megbékélek Istennel, és engedelmeskedem törvényeinek. Azt hittem, áldozatot hozok, de én lettem megajándékozva. Sokszor szánakozva hallgatom az ismerőseim gondjait, és fáj, hogy nem mondhatom nekik, hogy térj meg, ez lenne a te bajodra a hosszútávú megoldás! 100%-ban elutasítanának, és azt gondolnák, rosszindulatú térítő vagyok.
Úgy érzem sokszor, én vagyok aki forrást talált, de elhallgatja a szomjazók elől, mert hazugnak mondanák.
"itt van az Isten háza és itt van az ég kapuja."
Ter 28,17
Szerintem ezért járnak a hívő emberek templomba.
A kocsmára ez nem mondható el.
Mindenki oda jár, ahova akar.A probléma ott van, amikor az ember kijön a kocsmából és részegen botrányt csinál a templomban. Én kétszer is láttam ilyet, egyszer a Szent-István Bazilikában, egyszer a Ferenciek terén levő templomban.
A szent és a profán nem összekeverendő.
"egy tanarom mondta"
Minden tanár lehet szamár, de nem minden szamár lehet tanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!