Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Számodra mi számít, hogy a...

Számodra mi számít, hogy a hited csupán vakhit, vagy pszichológiai oka van?

Figyelt kérdés
szept. 11. 11:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Amikor egy ember átolvassa,tanulmányozza az Újszövetséget, felismerheti,hogy minden belső értékrendje szerint Jézus tökéletesen jó.

Ha ez az ember jó akar lenni kézenfekvő a követendő példakép.

Ha ugyanaz az ember átolvassa az Ószövetséget is -szisztematikusan és nem sorban- akkor rájöhet,hogy Ő a megigért Messiás.(Jó esetben rájöhet arra,hogy az ihletett írók emberek voltak és néha összekeverték az ihletet, kultúrájuk "jó" fogalmával.

szept. 13. 00:10
 12/17 anonim ***** válasza:
83%

9

Ez így van, mégis hiteles a könyv, az eredetivel ellenőrizhetően azonos. Nem állítom, hogy igazat mond, de a vallás alpja hiteles.

A bibliát alkotó könyvek íróiról nem sokat tudunk, nem tudjuk hány pedofil volt köztük. Annyi biztos, hogy Mózes egy gyilkos volt, Pál meg tömeggyilkos. De nem ez a lényeg, hanem, hogy ezen könyvek eredetije egyike sem létezik. A mai hamis "másolatok" talán hasonlítanak talán nem az eredetiekre. A vallás múltjában szereplő embereket nézve inkább nem.

Ezért nevezhetjük vak hitnek, hisz teljesen alaptalan!

szept. 13. 00:18
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

#12.

A "holttengeri tekercsek" szövege és a fellelt legrégebbi bibliai könyvek szövege megeggyezik.

Amit írsz,az "vak hitetlenség".

szept. 13. 02:41
 14/17 anonim ***** válasza:

"Amikor egy ember átolvassa,tanulmányozza az Újszövetséget, felismerheti,hogy minden belső értékrendje szerint Jézus tökéletesen jó."

Az, hogy a te "minden belső értékrended" alapján Jézus tökéletesen jó még nem jelenti, hogy mindenki erre jut a Biblia tanulmányozása után.

szept. 13. 07:50
 15/17 anonim ***** válasza:

#14.

Tegyük fel,hogy Jézus nem volt tökéletesen jó!

Sorold Jézus szavai,tettei alapján miben nem volt tökéletesen jó!

szept. 13. 17:53
 16/17 anonim ***** válasza:

15

Én csak arra akartam felhívni a figyelmed, hogy az újszövetség tanulmányozásából nem mindenkinek az jön át, hogy Jézus jó.

De ha már rákérdeztél akkor nem hagylak lógva azonban arra kérlek, hogy vitatkozni ne vitatkozzunk erről mert nem a kérdéshez tartozik.

Amiket eddig láttam és most eszembe jutnak.

Gyerek Jézust megtalálják és utána a viselkedése. Itt mondjuk még azt is meglehetne vitatni cáfolatként, hogy akkor még gyerek volt de az számít-e valamit tekintve, hogy ki volt.

Aztán Jézus szűk körű gyógyításait és a gyógyításainak a mikéntje. Kicsit bővebben, hogy érthetőbb legyen, Jézus elég kevés embert gyógyított meg a képessége és lehetőségeinek függvényében. A meggyógyított embereknek is egy részét elég furcsán gyógyította meg.

Utóbbira mondjuk nem találkoztam még magyarázattal és én sem tudnám megmagyarázni. Persze az, hogy milyen módszert használ a gyógyításhoz magában még nem rossz. Ezt leginkább azért szokták felhozni mert amikor meg érintette a fülét, nyelvét, stb. az embereknek a gyógyításhoz az van akinek inkább egy előadást juttat az eszébe mint mikor a csaló gyógyítók egy szép felhajtós előadás közben gyógyítottak.

Ami még eszembe jut az az árusok kiűzése a templomból amit még láttam így kérdések alatt. Ott agresszívan viselkedett.

Ezeket láttam eddig amik eszembe jutnak és megint megkérlek, hogy erre ne válaszolj mert az olyan vita lenne ami nem ez a kérdés alá tartozik és nem az én posztom megvédeni a felsoroltakat.

Ha feltétlen beszélni akarsz róla akkor írj ki egy új kérdést erről.

szept. 14. 07:26
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

13

A holttengeri tekercsek sem egyeznek a mai iratokkal, tehát azóta is folyik a hamisítás. Viszont a holttengeri tekercsek és az elveszett EREDETI iratok közti hasonlóság talán sosem volt "hiszed, ha látod" NA EZ A VAK HIT!

szept. 15. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!