Újjászületett hívő vagyok, hogyan éljek példamutatóként? Szeretném a leginkább a földi családomat látni az új Földön!
Ha nem Mekkában élnek, minden további nélkül. Sztálin-orgonán nem játszol véletlenül?
De most komolyan!
Állítólag ti betéve ismeritek a Bibliát oda és visszafele egyaránt. Hát van még mit tanulnod...
Mk. 10. 17-23.
3Mózes19,2
Szólj Izrael fiainak egész gyülekezetéhez, és mondd nekik: Szentek legyetek, mert én, az Úr, a ti Istenetek szent vagyok.
Máté5,43-46
Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet.
Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket.
Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ad mind az igazaknak, mind a hamisaknak.
Mert ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, micsoda jutalmát veszitek? Avagy a vámszedők is nem ugyanazt cselekszik-e?
Máté10,32-33
Valaki azért vallást tesz énrólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt.
Aki pedig megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám előtt.
Máté22,37-40
Jézus pedig monda neki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.
Ez az első és nagy parancsolat.
A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.
E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.
János14,15
Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok,
Példabeszédek24,17-19
Mikor elesik a te ellenséged, ne örülj, és mikor megütközik, ne vigadjon a te szíved,
Hogy az Úr meg ne lássa, és gonosz ne legyen az ő szemeiben, és el ne fordítsa arról az ő haragját [tereád].
Ne gerjedj haragra a gonosztevők ellen; ne irigykedjél az istentelenekre,
1Korintus13,4-7
A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt,
Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.
Én azt javaslom,kövesd Krisztust életeddel,szavaiddal,gondolataiddal,értékrendeddel.(Ha zsidó vagy,Krisztus-Jósua- élete,egy igazán példás zsidó élet volt.Érdemes tanulmányozni és követni az Ő életét!)
Istenről,vallásról,csak akkor beszélj,ha kérdezik!
Mindenek fölött szeretni,szeretni,szeretni!
#5 "Istenről,vallásról,csak akkor beszélj,ha kérdezik!"
Ezt minden ember megfogadhatná ezen a bolygón.
Csak ennyit kell tenned:
Galatákhoz 5:22-23
22 A Szent Szellem pedig ezeket teremti meg bennünk: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, 23 szelídség (alázat) és önuralom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!