Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A böjtöléssel azt mutatjuk...

A böjtöléssel azt mutatjuk meg Istennek, hogy mennyire szeretjük Istent, és nem a világi örömöt. De vajon böjtölhetek a ruha viselettel is? Azt állandóan hordjuk!

Figyelt kérdés
aug. 31. 19:40
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
13%

#30.

Az idézett szöveg nem bizonyítja,hogy a ház,ahova Jézus Andrást és Pétert a saját házába hívta....Nagy valószínűleg az édesanyja,Mária háza volt,ahol testvéreivel és édesanyjával élt.

(Jakab, József, Simon és Júdás (Máté 13:55).

Nyilván építő mesterként dolgozott 30 éves koráig,amikor tanítói szolgálatát kezdte.

Az elképesztő,hogy te jobban tudod,mint én,hogy mit gondolok!(Talán mindenhatónak érzed magad,különben hogyan állítanál ilyesmit?)

A rágalmad elképesztően buta és sértő!

Mindenesetre én sosem írtam,vagy gondoltam Jézust munkanélküli naplopónak!

Az,hogy Jézus,a 30 éves koráig összegyűjtött pénzét Júdásra bízta,nem értelmes gondolat!..Igen,az olyan emberek adományait,mint pl.a vámszedő Máté,vagy a pogány századosé,akinek meggyógyította a szolgáját,stb..

Újszövetségi értelemben nincs tisztátalan?

A Biblia másként írja!

„Szó se lehet róla, Uram – felelte Péter –, sosem ettem én semmi közönségest vagy tisztátalant."Acs 10 :14

Péter,a látomás szerinti unszolásra sem evett a tisztátalan ételekből, de megértette a látomás lényegét:

"...De nekem az Isten megmutatta, hogy egy embert sem szabad közönségesnek vagy tisztátalannak tartani."(Acs 10:28 mf)

Embert s nem csúszómászó állatokat.

szept. 4. 05:52
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

"Mindenesetre én sosem írtam,vagy gondoltam Jézust munkanélküli naplopónak!"

Te írtad, hogy nem volt pénze, se háza és teljesen nincstelen volt. A dolgozó embereknek általában ma is van pénze és 2000 éve is volt a rabszolgákat leszámítva. Különösen, ha az illető mesterember is volt, mint Jézus.

"Az,hogy Jézus,a 30 éves koráig összegyűjtött pénzét Júdásra bízta,nem értelmes gondolat!"

Sehol nem állítottam, hogy mindet rábízta volna. A házát se bízta Jézus rá, pedig az is a vagyonába tartozott.

Azt se gondolom, hogy Jézus teljes rokonsága egy házban lakott volna. Jézus gyermekkoráról egyetlen egy rövid történet van, amikor 12 éves volt, ott is csak három főből állt a szent család. Miért gondolod, hogy a széles rokonság egy házban lakott?

Amúgy a családi házuk Názáretben volt, amiről én idéztem, az Kafarnaumban van, ahol Jézus élt és dolgozott. Értem, hogy szeretnéd összemosni, de nem nagyon lehet.

"Péter,a látomás szerinti unszolásra sem evett a tisztátalan ételekből"

Ha nem evett, akkor nem evett, Jézus és Pál tanítása alapján ehetett volna. Mivel nincsenek tisztátalan ételek, ezért nem bűn egyes ételeket enni, ahogy nem bűn egyes ételeket nem enni.

szept. 4. 15:11
 33/34 anonim ***** válasza:
0%

Bár képtelen vagy igével bizonyítani,hogy az Újszövetségben Jézus nem törölte el a törvényt-csak betöltötte a ceremóniális törvény rávonatkozó részét- te ragaszkodsz fanatikus nézeteidhez....Lelked rajta!...

Ha Péter tisztátalannak ítélte a látomásában leereszkedő lepel tartalmát, én NEKI hiszek s nem neked!

szept. 4. 15:59
 34/34 anonim ***** válasza:
100%

Péter helytelenül ítélte annak, mint ahogy Péter helytelenül mondta, hogy körül kell metélkedni a pogányoknak is. Ebben is Péternek hiszel és körülmetélkedtél? Vagy csak abban, amiben a hamis prófétád, White asszony megerősített? :)

Én egyébként sokkal inkább hiszek Jézusnak:

"Nincs semmi, ami kívülről jutva az emberbe tisztátalanná tehetné; hanem ami kijön az emberből, az teszi tisztátalanná."

Ilyen kijövő dolgok lehetnek például az adventista tévtanaid is. De lelked rajta, hogy Krisztus helyett White hamis próféta asszony tanait hirdeted.

szept. 4. 16:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!