Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hit az magánügy, azt jelenti...

A hit az magánügy, azt jelenti, hogy még karácsonykor, és húsvétkor sem szabad térítenem? : ( mit jelent világi értelemmel?

Figyelt kérdés
Akkor nem szabad keresztény műsort előadnom, mint például az első karácsony?
aug. 30. 13:40
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
59%

Nem teljesen értem. Ha keresők akkor biztos hisznek valamilyen szinten. Vagyis ha azt vesszük akkor a hit is tágabb fogalom. Nem annyi hogy hiszek Istenben és annyi..

Hanem bizalom és ragaszkodás is egyben. Ha erre gondolsz akkor én is ilyen voltam.Mikor Isten megmutatta nekem hogy Ő létezik,és lát engem,hall engem,mindent tud rólam,és segít is nekem (ezek a bizonyítékok amit írtál), akkor kerültem közelebb hozzá és akkor kezdett el erősödni a hitem. Akkor kezdte el felépíteni a bizalmamat felé.

aug. 30. 16:43
 22/41 anonim ***** válasza:
44%
Még az alap kérdésre visszatérve,a hit nem magánügy. Ugyan úgy mint ahogy a facen megosztanak minden féle dolgot. Merre utaztak,mit ettek,milyen gyerekük született,milyen lett a bizonyítvány eredménye,hanyas a lába,van e lyukas foga :D stb. Mindent megosztanak másokkal. És az nem magánügy? Kérdem én. Dehogynem,az lenne. Mégis kiposztolják mindenkinek.
aug. 30. 16:51
 23/41 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

alapveto illem lenne nem a vendegfogadoval elvarasokat tamasztani

azoknak akik becsengetnek hazakhoz

hanem egyszeruen ha nem az az elso hogy "(Isten hozott) kerulj beljebb."

akkor tovabb menni egybol

rengeteg ilyen lehet aki szivesen beenged otthonaba idegeneket (valalva azt hogy lehet nem is igazi hivok hanem csalok, rablok csak es felmerik terepet)

mig aki nem joszivel fogad ott nem kell teblabolni es gyozkodni

ez az oromhir vivojenek (hozzojanak) a feladata

nem az ottlakonak kell gyozkodnie azt aki odajott hogy nem latja szivesen

aug. 30. 17:01
 24/41 anonim válasza:
Tutira valami jehova vagy, vagy valami ilyesmi... Engem is szinte zaklattak, nem akartam őket elzavarni, ezért meghallgattam őket, de elnondtam, hogy teljes mértékben református vagyok, ezért köszönöm, de nem szeretnék az ő "vallásukba" elmerülni. Ezt mintha meg sem hallották volna, 2 nap múlva ugyan így a kapuban álltak. Nem mentem ki. Utálom ezt. Értetlenek, mint Te!
aug. 30. 20:31
 25/41 A kérdező kommentje:

Számukra nincsen Jehova. Te hogyan reagálnál ha azt mondanánk, hogy

" Kálvinista Pista "?

aug. 30. 20:39
 26/41 anonim válasza:
A Pistát rosszul fogadnám, mivel nő vagyok.
aug. 30. 22:24
 27/41 A kérdező kommentje:
Nem vagy menő.
aug. 30. 22:26
 28/41 Jégszív ***** válasza:
48%

Magánügy, vagy sem, nem érdekes.

Ha viszont ellent mond az ünnep szellemiségével, akkor FANATIKUS BUNKÓSÁG!

aug. 31. 09:32
 29/41 anonim ***** válasza:
51%
Ellent mond? Akkor mondana ellent ha ördögi lenne és nem a valódi hitet hirdetnék.
aug. 31. 19:42
 30/41 anonim ***** válasza:
És mit jelent számodra az ünnep szellemisége?
aug. 31. 19:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!