Mekkora probléma ha a gyóntató atyának nem mesélek arról rendszeres önkielégítést végzek látens homoszexuálisom miatt?
A gyóntató atyának nem "mesélni" kell, hanem megnevezni a bűnt.
Az említett dolgot gyónáskor úgy kell megnevezni, hogy "gyakran végzek önkielégítést".
#1 de azt is elmondjam neki hogy meleg vagyok?
Csak mert régóta ismer és kínos lenne
Úgy tudom, hogy ha véletlenül kihagysz valamilyen bűnt a gyónás során akkor az alól is feloldozást nyersz.
Azonban szerintem ha szándékosan elhallgatsz bűnt akkor nem kapsz feloldozást a bűneid alól és még újabb bűnnek is számít esetleg mert megvezetted az atyát.
Persze ha ezt az egészet elmondod neki vagy egy másik papnak akkor biztos eltudja mondani, hogy mi ilyenkor a helyzet. Ha nála nem tudsz gyónni mert ismered akkor másnál kéne talán megpróbálni.
Ettől függetlenül azonban inkább azt tudnám javasolni nagyjából amit a 3. ma 15:27 válaszoló is mert nem hiszem, hogy rád boldog élet várna ha komolyan megpróbálnád folytatni ezt az utat.
#3 pogany is bunos (nem buntelen) az Egyhaz szerint
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
A gyónást érvénytelenné teszi a súlyos bűnök kihagyása, ezen kívül szentségtörés.
Azt, hogy homoszexuális vagy, nem kell meggyónnod, mivel az nem bűn, sőt, elmondanod sem kell.
A homoszexuális (vagy akár hetero) fantáziálás viszont az, úgyhogy azt szükség esetén meg kell gyónni. Lehet, hogy kínosnak érzed, mivel a társadalom szemében általában ez egy "rossz" dolog, ám ezen is lehet segíteni.
Létezik lelki beszélgetéssel egybekötött gyóntatás, lehet, hogy neked az válna hasznodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!