Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan jöttél rá és miből...

Hogyan jöttél rá és miből hogy szektába keveredettél?

Figyelt kérdés
Mennyi idő múlva és hogyan sikerült kijönni belőle?
aug. 17. 14:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
51%

7

Máté 28,18

És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.

Nyugodt lehetsz benne, hogy Jézus Mindenható Isten, Ő az örök élet forrása. Ő és az Atya Isten egy.

aug. 18. 07:13
 12/17 anonim ***** válasza:
19%

Ha Ő is mindenható Isten, akkor miért ad saját magának hatalmat?

A prófécia szerint Jézus alárendeltségben van a Mindenható Istennel szemben., és a kapott hatalmát majd visszaadja majd az Atyjának.

Vagy saját magának adja vissza?

aug. 18. 08:09
 13/17 anonim ***** válasza:
20%
#10: A nagyegyházak is szélsőséges nézeteket vallanak, semmivel sem jobbak mint a kicsik. Nem attól lesz egy egyház a hívők elhülyítésében erősebb, hogy kicsi.
aug. 18. 09:18
 14/17 anonim ***** válasza:
43%

Hát, ezt azért nem mondanám.

A nagyegyházak nem harcolnak az evolúció ellen, és nem próbálják elhitetni az emberekkel, hogy 6000 éves az élet (egyesek szerint a Föld is). Kisegyházaknál viszont megfigyelhető ez a fundamentalista hozzáállás.

Nagyegyházak tesznek ugyan szabályokat a szexuális életre, de egy idő után leállnak. Azonban van olyan kisegyház, aki az orális szexet is bűnnek tartja.

A kisegyházak az esetek többségében rosszabbak, mint a nagyegyházak.

aug. 18. 09:24
 15/17 anonim ***** válasza:
66%
Nálam ez érdekes mert az egyházba már nem járok, de az Isten hitem továbbra is él. Klasszikus értelembe vett szektát nem lehet csak úgy simán elhagyni mert nem engedik a szekta tagok, tehát ilyen értelemben nem volt szekta a gyülekezet ahova jártam, hiszen senkit nem érdekelt, hogy nem járok már. Viszont tipikus szektás jelleg az, hogy a szektavezért és a szekta működését a legkisebb mértékben sem lehetett kritizálni vagy bírálni. Ebből látszott, hogy az egyház szektás jellegeket öltött magára. Illetve a másik tipikus szekta jelleg is tetten érhető volt, miszerint arra buzdítottak, hogy az egyet nem értő rokonoktól és barátoktól távolodjak el. Ezek intő jelek.
aug. 18. 10:38
 16/17 anonim ***** válasza:
34%

12

Ha nincs kapcsolatod Jézussal nem hinném, hogy számít is Neked ez a tudás.

aug. 18. 10:40
 17/17 anonim ***** válasza:
24%

#15.

Én,egy többek által szektának minősített kisegyházban végeztem kutatást,(szakdolgozatom alapjaként)hogy miért hagyták el a közösséget egykori tagok.

100%-ban személyes konfliktusok voltak a kiváltó okok!

Megrázó volt,hogy minden kérdezett,akik évtizedekkel korábban elhagyták a közösséget,nyilvánosan védték az elhagyott felekezet dogmáit,hitét.

A megkeresett emberek közül majdnem mindenki visszatért a közösségbe. Közben én világgá jöttem,de amikor ismét találkoztunk velük egy hazalátogatáskor,könnyezve,hálásan köszöntöttek.

aug. 18. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!