Hogyan jöttél rá és miből hogy szektába keveredettél?
7
Máté 28,18
És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Nyugodt lehetsz benne, hogy Jézus Mindenható Isten, Ő az örök élet forrása. Ő és az Atya Isten egy.
Ha Ő is mindenható Isten, akkor miért ad saját magának hatalmat?
A prófécia szerint Jézus alárendeltségben van a Mindenható Istennel szemben., és a kapott hatalmát majd visszaadja majd az Atyjának.
Vagy saját magának adja vissza?
Hát, ezt azért nem mondanám.
A nagyegyházak nem harcolnak az evolúció ellen, és nem próbálják elhitetni az emberekkel, hogy 6000 éves az élet (egyesek szerint a Föld is). Kisegyházaknál viszont megfigyelhető ez a fundamentalista hozzáállás.
Nagyegyházak tesznek ugyan szabályokat a szexuális életre, de egy idő után leállnak. Azonban van olyan kisegyház, aki az orális szexet is bűnnek tartja.
A kisegyházak az esetek többségében rosszabbak, mint a nagyegyházak.
12
Ha nincs kapcsolatod Jézussal nem hinném, hogy számít is Neked ez a tudás.
#15.
Én,egy többek által szektának minősített kisegyházban végeztem kutatást,(szakdolgozatom alapjaként)hogy miért hagyták el a közösséget egykori tagok.
100%-ban személyes konfliktusok voltak a kiváltó okok!
Megrázó volt,hogy minden kérdezett,akik évtizedekkel korábban elhagyták a közösséget,nyilvánosan védték az elhagyott felekezet dogmáit,hitét.
A megkeresett emberek közül majdnem mindenki visszatért a közösségbe. Közben én világgá jöttem,de amikor ismét találkoztunk velük egy hazalátogatáskor,könnyezve,hálásan köszöntöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!