Hogyan jöttél rá és miből hogy szektába keveredettél?
Nagyon kevesen ismerik fel, hogy szótári meghatározás szerint szekta tagok.
Ugyanis azt jelenti a szó, elszakadni!
De mitől? Az első századi keresztények tanításától.
Az apostolok többnyire zsidók lévén, egy Istenben hittek, Jézus Atyjában, Jehovában.
Tehát akár a katolikus, református, adventista, evangélikus egyház, mind szekta!
2
Ha szereted a hazugságot, akkor nem szereted az Igazságot.
Jézus Krisztus az Igazság, ahol Őt teszik Úrrá ott jött el Isten országa.
Nem nevezném kifejezetten szektának, ahová jártam. Inkább azt mondanám, hogy egy szektás vonásokkal bíró, neoprotestáns kisegyházba jártam.
Több ismeretet szereztem, a felekezet kritikáját is megismertem, így elkezdtem látni, hogy nem olyan tiszták itt a dolgok, mint amilyennek elsőre látszik.
Azt hiszem, hogy a szektában azok maradnak bent, akik csak a saját felekezetük kiadványait olvassák, így csőlátásúak.
Ha megismersz más forrásokat is, akkor sokkal jobban rá tudsz látni a témára.
Azóta amúgy agnosztikusnak tartom magam, semmilyen felekezetbe nem járok.
De, ha úgy alakul, az éjféli misére elmegyek a családommal, nem látok abban semmi rosszat.
de a Tanuk hatalmat kaptak az Urtol a Fold felett
es a vezeruk kapta a legfelsobb hatalmat, ez az o sajat tanitasuk
szoval Satan = Jezus szerintuk
mivel o kapott hatalmat a fold felett
es ugye lesz 1000eves kiralysaga
de miert is azt nem tudni, hisz orokke tarto is lehetne egybol
de ugye kellenek a tisztogatasok
szoval aki belegondol a tanitasaikba
ok mezesmazba burkolnak olyan dolgokat amik ellen mindenki van kiveve tudjuk kik nem
akik pont a jo ellensegei
az a legrosszabb ha valoban naiv gyanutlanokat be tudnak halozni es ok ugy hiszik a jo oldalon allnak es nem a Sotet Oldalon
Kedves Kontár, Te mit beszélsz összevissza?
A Tanúk nem kaptak hatalmat sem a föld felett, sem mások felett.
A "vezérük" vagy is Jézus kap hatalmat nem csak az égben, hanem hamarosan a földön is.
Sátán nem egyenlő Jézussal.
Szerintem Te összekeversz itt dolgokat.
Jézus jelenleg nem uralkodik a teljes Föld felett, mert akkor a világ már nem így nézne ki.
Jézus jelenleg a gyülekezet felett vezeti Isten népét, nem a teljes Föld felett.
Miért ezer év, mert Istennek utána visszaadja a hatalmat:
(1Korintusz 15:24) 24 Azután a végén átadja a királyságot Istenének és Atyjának, miután megsemmisített minden kormányzatot és minden hatalmat és erőt.
Miért?
Mert nem Jézus a mindenható Isten, ezért nem rendelkezik teljhatalommal, csak kinevezéssel.
A kérdés megválaszolásához tisztázni kell a "szekta" kifejezés értelmét.
Sajnos,az emberek többsége,a számára ismeretlen (idegen) vallási irányzattal egyenlő.(Ennek a meghatározásnak,csupán a tudatlanság uralma az alapja.)
Én ezt tartom irányadónak:
Ebből az eredeti és szociológiai értelmezést.
A nyelv változik, így a szekta sem biztos, hogy azt jelenti már, amit régen.
Az én gondolkodásomban a szekta egy szélsőséges káros nézeteket valló kisegyház, amely egy vilàgvalláshoz kapcsolódik, így annak a szektája.
#4 voltam
#9.
Nyelvünkre ragadt sok értelmetlen kifejezés,mely mérgezi azt.
(Pl."átkozottul jó","qrva jó",stb.)
Jó,ha értelemmel beszélünk és nem használunk olyan kifejezéseket,amiknek nem ismerjük a jelentését.
A szélsőséges nézeteket valló s nagyegyházakból ezért kiváló felekezetek csak akkor nevezhetők szektának,ha mondanivalójuk lényege az anyaegyháza mocskolása,egy karizmatikus vezetője tejhatalommal bír és az igazság egyedüli képviselőinek tartja közösségét. Rendszerint zárt közösségek.
Bizonyos szempontból a katolikus szerzetes rendek is azok,de az egyszemélyi vezetőt-a pápát- elfogadják. Feltétlen igaz ez a katolicizmusból kiszakadt "szabad kőműves" felekezetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!