Mi oka lehetett? Egyik este elalvás előtt rettentő rémes képek jelentek meg a szemem előtt. Nem a szokásos rémálomszerűek, hanem soha nem látott szörnyű maszkok, álarcok, torz ábrázatok jöttek felém egyre többen.
Elalvás előtt abban a kicsit félálomszerű, de még éber időszakban tudom, hogy az agy már könnyen megjelenít képeket, ahogy azt is tudom, hogy a napi dolgok, stressz, betegség, rossz filmek vagy akár az elfogyasztott ételek is hatással lehetnek, éppen úgy mint az álmainkban. De még soha ilyet korábban nem éreztem, mintha nem belőlem jöttek volna ezek a képek. Voltak már sokszor rémálmaim és elég nevetségestől a nagyon ijesztőig minden előfordult már, de most sorozatban, mintha támadtak volna valamivel (ilyen érzés volt) egymás után ömlöttek rám a szörnyebbnél szörnyebb arcok. Tényleg féltem és hiába ültem fel, hiába próbáltam másra gondolni, nem múlt el, amint kicsit becsuktam a szemem újra kezdődött. Az arcok rettentő torzak voltak, a legszívesebben a pokoli jelzőt használnám rájuk, de semmiféle filmbeli dologra nem hasonlítottak. Valahogy álarcoknak, maszkoknak látszottak, de közben igazinak is érződtek amik valami rosszat akarnak tőlem.
Eddig mehetne az Ezotéria rovatba, azért a vallás kategóriában írtam mi a kérdést, mert akkor múlt el csak amikor elkezdtem imádkozni. Annyira ostoba helyzet ez, mert értelmes felnőtt ember vagyok, meg se vagyok keresztelve és csak a családom révén járok templomba. Hiszek abban, hogy létezik Isten, de abban nem, hogy pont úgy kellene hívőnek lennem, mint ahogy valamelyik konkrét vallás szabályaiban van. A párom katolikus, ezért én is vele tartottam. Soha nem próbált meg rávenni, egyszerűen amikor terhes lettem akkor én magam éreztem úgy, hogy a világ több, mint egyszerű kémiai egyenletek meg fizikai változók összessége, van ami ezeken felül létezik. Az ember nem csak izom meg idegszövet, a lélek valós.
A lényeg, hogy mivel a katolikus imát ismerem, hát azt kezdtem el mondani és attól véget értek a rémképek, nagyon gyorsan.
Tudom, átgondoltam a racionális válaszokat, hogy koncentráltam valamire és az segített a rossz képeket kizárni vagy már elég ideje rendesen felébredtem és épp ekkor lett volna amúgy is más már a fejemben, stb. stb. de nagyon nem úgy érzem, hogy ezt ilyen egyszerűen meg lehet magyarázni. Azóta is foglalkoztat, hogy beszéljek erről valakivel mert nagyon rossz érzésem maradt meg miatta. Van esetleg valakinek valami ötlete?
Álmod-látomásod,a lelkiállapotod filmszerű megjelenítése történt szörnyek képében.
A szörnyeinkkel való megismerkedés révén megszűnhet az azoktól való félelem!
Erről nem látom jónak,ha itt a nagy nyilvánosság előtt beszélünk!
Keress fel egy pszichológiával foglalkozó szakembert,vagy írj magánban!
Álmaid,látomásod feltárásával gondolataidba,érzéseidbe engedsz belátni,amit egyébként -valószínűleg-nem szeretnél!
A kérdés vallási vonatkozására én személy szerint nem tudok reagálni, viszont ha jól emlékszem, ezt nevezték lidércnyomásnak. Ha társul hozzá lefagyás, és úgy érzed, hogy nem vagy képes megmozdulni, akkor érdemes lehet utánanézned az alvási bénulásnak (sleep paralysis), ezt állítólag okozhatja stressz, migrén, alacsony vérnyomás pl.
Ha viszont a 'kevésbé orvosi' oldaláról akarod megközelíteni a dolgot, azzal sem lőhetsz mellé. Ha az imádkozás működik, akkor már tudod, hogy mi segít neked legközelebb, ha hasonló élmény törne rád, és nyugodtan fordulhatsz a hitedhez.
Szia!
A sötét erők mindenkinél próbálkoznak, valami oknál fogva elő szeretettel főként a hívőknél.
Én Jézus vérét szoktam használni.
Neked még nincs személyes megtapasztalásod Jézussal...
A Mi Atyánkot viszont alkalmazhatod ilyen esetekben.
Jézust is segítségül hívhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!