Hogyan kérjek segítséget a családomtól a hittel való problémáimmal, ha nem tudnak válaszolni normálisan? + a Hit az magánügy.
Azért félünk a haláltól, mert nem tudható, hogy van-e túlvilág.
És egyéb butaságok.
A Biblia előtt is voltak háborúk.
"középkorba! Akkor is azt gondolták, hogy közügy, és mi történt? Háború"
Azért a háborúkon kívül is történt még egy s más... :)))
A hit magánügy. Miért? Mert a saját lelki békénkért, nyugalmunkért felelős.
Az már más tészta, hogy sok okos régen felismerte, hogy az embereket ezzel milyen jól lehet befolyásolni. Egyébként szerintem keress hasonló érdeklődésű embereket, nem muszáj a családdal beszélgetni ezekről.
"Ha nem lenne Biblia, akkor nem lenne háború!!"
Nem, persze...
Az emberiség történelmében több ezer évig nem volt még Biblia, mégis voltak háborúk.
Nem a Biblia miatt van Háború, mivel Isten meghatározott okkal, és módon engedélyezte régen a népének az önvédelmet.
Krisztus pedig szigorúan megtiltotta. A keresztény életet élő ember, a világban nem lehet sem hatalmon, nem is háborúzhat, nem élhet úgy ahogy a világban élő emberek, akik nem Isten vezetése törvényei szerint élnek.
Ezért mondható el, hogy a 2. század után elhagyták a hitet, a keresztény életformát. Napjainkban pedig ugyanúgy élnek. Politikai befolyással, háborúk megszentelésével, nacionalista, nemzeti érdekekkel.
A keresztény pedig elsősorban Krisztus királyságának a tagja, nem az emberi uralmaké. Semleges minden téren, ami a világ ügyeibe tartozik.
"Hogyan kérjek segítséget a családomtól a hittel való problémáimmal...?"
Milyen problémáid vannak a hittel?
valaki mondja már meg hogy a kommentem miért lett lepontozva xd
13-as voltam
Mert hülyeségeket beszéltél.
A Biblia miatt nagyon sok háború történt meg!
Véres korszakok voltak ám!
Nem a Biblia miatt voltak háborúk, hanem az emberek miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!