Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudjam, hogy Isten...

Honnan tudjam, hogy Isten elfogad vagy nincs közös utam vele?

Figyelt kérdés

Egy kedves lánnyal beszélgettem Istenről, vallàsról, de nem tudtunk sok szót váltani, innen indult a kérdésem. Eléggé távolinak tűnik a hit számomra, sose találkoztam olyan emberrel akivel beszélni tudtam volna. Ráadásul lelkileg rossz embernek gondolom magam, de szeretném megérteni, szívesen hallanék

35F

aug. 7. 17:38
 1/9 anonim ***** válasza:
31%
Ha egy kicsit figyelsz a szavára akkor megfogod hallani hogy hozzád szól.
aug. 7. 17:59
 2/9 anonim ***** válasza:
16%

Inkább magadba nézzél elsőnek.

Hívő, vagy gondolkodó típus vagy?

Úgy képzeled, hogy "kell lenni valaminek", vagy pedig tudni akarod a dolgokat?

aug. 7. 18:57
 3/9 anonim ***** válasza:
85%

Isten mindenkit hív, vár.

Személyesen neked kell eldöntened, hogy elfogadod a meghívást, vagy sem.

Ha elfogadod, akkor amit kér azt megteszed, és összhangba hozod az életed a szándékával.

aug. 7. 19:42
 4/9 IstenGyermeke1 ***** válasza:
60%
Isten a Végtelen Szeretet. Ő mindenkit magához hívott Fiának kereszthalála által. És örök boldogságot akar adni minden embernek. Viszont — szabad akaratodnál fogva — tiéd a döntés, hogy elfogadod-e a megváltást.
aug. 7. 21:23
 5/9 anonim ***** válasza:
84%

Isten mindenkit elfogad.

Te elfogadod Istent?

aug. 7. 21:52
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

Nem baj az, ha rossz embernek tartod magad. Sőt, az inkább előny, mint hátrány.

Jézus azt mondta:

"Menjetek és tanuljátok meg, mit jelent: Irgalmasságot akarok, nem áldozatot. Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bűnösöket.” (Máté 9:13)

Tehát állítólag Máté szerint ezt mondta a Jézus. Mindezt tette azután, hogy elhívta a vámszedő Mátét, hogy kövesse őt, a zsidók pedig belekötöttek, mert mosatlan kézzel ették a tanítványai az ételt.

Máténak sem és a többi tanítványnak sem voltak égbekiáltó bűneik. Csupán rossz embereknek számítottak abban a kultúrában. Ami itt megfelel, az máshol hiba. Ami máshol megfelel, az itt hiba.

Nézd, Máté vámszedő volt, Péter halász, A többiek is hétköznapi emberek. Nem volt közös útjuk az Úrral. Gondolták ők. Aztán jött Jézus és közös útjuk lett az Úrral, anélkül, hogy ezt felfogták volna. Ja, és ott van Tamás. Aki "hiszem, ha látom" figura volt a tanítványok közt. Végül látott és hitt a feltámadás után.

Jézus pedig azt mondta neki:

„Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek.” (János 20:29)

János apostol így emlékszik vissza.

Az ateista emberek nehezen értik meg ezt a mondatot. Nem kell látni ahhoz, hogy higgyen az ember. Mégis, aki hisz, az boldog.

Isten pedig a hitet jutalmazza. A Bibliában minden történet erről szól. Elsősorban aki hiszi Isten létét válik boldog emberré. Erről tanított Jézus. A Biblia egész jó útmutató. de nem a bildogsághoz mutatja az utat, ahogy azt az emberek többsége gondolja. Nem. Istenhez mutatja meg az utat a Biblia. Százféle, sőt ezerféle képen mutatja meg az utat Istenhez. Egyes számítások szerint kb 3000 egyéni szereplője van a Bibliának. Ők mind valamilyen formában keresztezték Isten útjait.

Ahogy az előttem szólók is írták, Isten mindenkit hív. Téged is megérintett, mert ha nem így lenne eleve ezt a kérdést sem tetted volna fel. Meglehet azt gondolod magadban, hogy a lány miatt merült fel a kérdés. De ez tévedés. Isten ugyanis emberi lelkeken keresztül fejezi ki magát. Azon a lányon keresztül igyekezett hívni téged, ahogyan most rajtam és még néhány válaszolón keresztül is próbál elérni téged.

Hit és vallás nem egyenlő a tudással és az érzékeléssel. Hanem egy életstílus. ez pedig nem feltétlenül kell, hogy templomba járást jelentsen. Nem minden hívő jár a templomba.

Az egészen biztos, hogy az Isten elfogad téged. Inkább vajon te elfogadod-e magadat. Ha Istent keresed, akkor megjelenik a kísértő is. Ez szinte papírformaszerű jelenség. A kísértőnek nem buli, hogy te Istent keresed, inkább ajánl sokkal egyszerűbb alternatívákat. De a legjobbat Isten adja. Viszont ha Isten vesz kezelésbe, az kezdetben egészen fájdalmas is lehet. De idővel a fájdalom megszűnik és minden leegyszerűsödik. A fájdalom nyomában pedig boldogság támad.

Én sem vagyok jó ember. Ahogy egyikünk sem az. De az nyilván jó dolog, ha Istenre, mint barátként tekintünk. akkor reménykedhetünk az Isteni igazságszolgáltatásban és gondviselésben is.

aug. 7. 23:34
 7/9 anonim ***** válasza:
82%

Mivel ő teremtett, így nincs olyan, hogy ne lenne közös utad vele.

"Mert szeretsz mindent, ami van, és semmit sem utálsz abból, amit alkottál. Ha gyűlöltél volna valamit, meg sem teremtetted volna. Hogy is maradhatna meg bármi, ha te nem akarnád, és hogyan állhatna fenn, ha te nem hívtad volna létre? De te kímélsz mindent, mert a tiéd, életnek barátja." (Bölcs 11, 24-26)

Amúgy az itteni válaszok helyett én inkább azt javaslom, hogy a lánnyal beszélgess, ha szimpatikus. Ezek olyan témák, amiket sokkal jobb személyesen. Nyugodtan mondd el neki, hogy távoli neked ez a téma, hiszen még sosem tudtál erről senkivel beszélgetni. Ez egy teljesen érthető helyzet. Mi hívők tisztában vagyunk azzal, hogy az emberek nagyobb része nem hívő vagy csak félig-meddig az. Nekem is számos ilyen barátom van, akikkel örömmel beszélgetek ezekről a kérdésekről. Sőt, igazi felüdülés, mert végre jók a témák, nem csak sablonos a beszélgetés.

aug. 8. 11:44
 8/9 anonim ***** válasza:
59%

Isten mindenkit elfogad,mint egy apa,akinek legnagyobb gyönyörűsége a gyermeke! Tisztában van a testi -lelki fejlődés folyamatával.

Ha a te utad,a szeretet útja és megpróbálsz úgy szeretni,mint ahogyan Isten szeret mindannyiunkat,akkor az Isten útján jársz. Ha találsz olyan vallásközösséget,amelyik szintén azon jár,akkor velük együtt járhatsz,de ne gondold,hogy van tökéletes vallás,vagy keresztény!

aug. 8. 21:36
 9/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
52%

beszelges meg vele

mai vilagban nagyon keves az olyan ember aki hinni akar es elfogadja onon gyarlosagat

igy kezdetnek barmi jo megha alternativ kisebb kozosseghez tartozik is akivel beszelgettel

eroszak semelyik vallas nem lehet se hivo (hinni akaro) se terito (oromhiratado) reszerol

"megterhetsz" ugy ahogy barki megterhet eddigi eltevel felhagy es koveti (esetunkben feltetelezhetoen Jezust)

aug. 10. 19:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!