Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus az Isten volt?

Jézus az Isten volt?

Figyelt kérdés

aug. 4. 12:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
70%
A Biblia alapján az emberként megtestesült Isten.
aug. 4. 12:45
 2/21 anonim ***** válasza:
47%

A keresztények szerint igen (bár ebben az esetben a "volt" értelmetlen).

Más világnézetek szerint nem.

aug. 4. 12:45
 3/21 anonim ***** válasza:
44%
Te tudod a választ?
aug. 4. 13:02
 4/21 anonim ***** válasza:
70%
A Biblia több helyen is konkrétan kijelenti, hogy igen.
aug. 4. 13:30
 5/21 anonim ***** válasza:
72%
Isten,de nem az Atya
aug. 4. 13:36
 6/21 anonim ***** válasza:
46%
5. Ezt nem is állította senki.
aug. 4. 13:38
 7/21 KZitus ***** válasza:
33%

Szia

Nézd mit ír a Biblia Krisztusról:

Máté 16:13-17

"Jézus pedig, amikor Cezárea Filippi vidékére ért, megkérdezte a tanítványait: „Mit mondanak az emberek az Emberfiáról, ki ő?” Ők ezt mondták: „Némelyek azt, hogy Keresztelő János, mások, hogy Illés, megint mások, hogy Jeremiás vagy a próféták egyike.” Így szólt hozzájuk: „És szerintetek ki vagyok?” Simon Péter így válaszolt: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.” Jézus erre ezt mondta neki: „Boldog vagy te, Simon, Jónás fia, mert nem test és vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én égi Atyám."

János 6:57

".. Engem az élő Atya küldött el, és én az Atyának köszönhetően élek. Ehhez hasonlóan az is, akinek én vagyok a tápláléka, élni fog nekem köszönhetően."

János 6:38

"Mert én nem azért jöttem le az égből, hogy a saját akaratomat cselekedjem, hanem annak az akaratát, aki küldött engem."

János 8:42

"Jézus ezt mondta nekik: „Ha az Isten volna az Atyátok, szeretnétek engem, mert én az Istentől jöttem, és most itt vagyok. Nem a magam kezdeményezéséből jöttem, hanem Isten küldött engem."

János 1:1, 2

"Kezdetben volt a Szó, és a Szó az Istennel volt, és a Szó isten volt. Ő kezdetben az Istennel volt."

Jelenések 1:1

"Ezt a kinyilatkoztatást Isten adta Jézus Krisztusnak, hogy feltárja a rabszolgáinak azokat, amiknek rövidesen meg kell történniük. Jézus elküldte az angyalát, és általa jelekben bemutatta ezt a rabszolgájának, Jánosnak"

Cselekedetek 2:22

"Izrael férfiai, halljátok meg ezeket a szavakat: a názáreti Jézus olyan férfi volt, akit Isten küldött. Ez abból vált nyilvánvalóvá, hogy Isten hatalmas tetteket, csodákat és jeleket hajtott végre Jézus által köztetek, ahogy ti is tudjátok."

Ez csak a töredéke annak, amit Krisztusról olvashatunk a Bibliában. Te kinek szeretnél hinni?

aug. 4. 13:49
 8/21 anonim ***** válasza:
58%

Na megjött a jehovás különítmény...

Álkérdés.

aug. 4. 13:51
 9/21 anonim ***** válasza:
3%

Nem.

Jézus isteni származású, de nem mindenható teremtő Isten.

aug. 4. 14:16
 10/21 anonim ***** válasza:
8%

Igazából csak egy bölcs ember volt aki szeretetre tanította az embereket, erre kicsinálták.

A mesekönyvek egy részében viszont Isten fiaként szerepel már. Más mesekönyvekben viszont hasonló szerepet pont a haverja, Keresztelő Szent János töltött be.

aug. 4. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!