A keresztények szerint igen (bár ebben az esetben a "volt" értelmetlen).
Más világnézetek szerint nem.
Szia
Nézd mit ír a Biblia Krisztusról:
Máté 16:13-17
"Jézus pedig, amikor Cezárea Filippi vidékére ért, megkérdezte a tanítványait: „Mit mondanak az emberek az Emberfiáról, ki ő?” Ők ezt mondták: „Némelyek azt, hogy Keresztelő János, mások, hogy Illés, megint mások, hogy Jeremiás vagy a próféták egyike.” Így szólt hozzájuk: „És szerintetek ki vagyok?” Simon Péter így válaszolt: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.” Jézus erre ezt mondta neki: „Boldog vagy te, Simon, Jónás fia, mert nem test és vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én égi Atyám."
János 6:57
".. Engem az élő Atya küldött el, és én az Atyának köszönhetően élek. Ehhez hasonlóan az is, akinek én vagyok a tápláléka, élni fog nekem köszönhetően."
János 6:38
"Mert én nem azért jöttem le az égből, hogy a saját akaratomat cselekedjem, hanem annak az akaratát, aki küldött engem."
János 8:42
"Jézus ezt mondta nekik: „Ha az Isten volna az Atyátok, szeretnétek engem, mert én az Istentől jöttem, és most itt vagyok. Nem a magam kezdeményezéséből jöttem, hanem Isten küldött engem."
János 1:1, 2
"Kezdetben volt a Szó, és a Szó az Istennel volt, és a Szó isten volt. Ő kezdetben az Istennel volt."
Jelenések 1:1
"Ezt a kinyilatkoztatást Isten adta Jézus Krisztusnak, hogy feltárja a rabszolgáinak azokat, amiknek rövidesen meg kell történniük. Jézus elküldte az angyalát, és általa jelekben bemutatta ezt a rabszolgájának, Jánosnak"
Cselekedetek 2:22
"Izrael férfiai, halljátok meg ezeket a szavakat: a názáreti Jézus olyan férfi volt, akit Isten küldött. Ez abból vált nyilvánvalóvá, hogy Isten hatalmas tetteket, csodákat és jeleket hajtott végre Jézus által köztetek, ahogy ti is tudjátok."
Ez csak a töredéke annak, amit Krisztusról olvashatunk a Bibliában. Te kinek szeretnél hinni?
Na megjött a jehovás különítmény...
Álkérdés.
Nem.
Jézus isteni származású, de nem mindenható teremtő Isten.
Igazából csak egy bölcs ember volt aki szeretetre tanította az embereket, erre kicsinálták.
A mesekönyvek egy részében viszont Isten fiaként szerepel már. Más mesekönyvekben viszont hasonló szerepet pont a haverja, Keresztelő Szent János töltött be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!