Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az oka annak, hogy az...

Mi az oka annak, hogy az istenes embereknek teszek fel nehéz kérdéseket, és sokszor nem válaszolnak rá?

Figyelt kérdés
Például miért haltak meg a szeretteim, Isten hozta létre a tüzet is nem?
aug. 3. 11:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
13%

Biztos vagyok, hogy válaszoltak rá, csak te nem fogadtad, vagy nem fogadod el.

Ez pedig nem nehéz kérdés, hiszen Isten leíratta a választ, nekünk nem kell találgatnunk. Isten maga közli a választ a Bibliában

aug. 3. 12:08
 2/13 anonim ***** válasza:
14%

Mi köze a kettőnek egymáshoz?

Azért a legtöbben tudják, hogy Ádám bűne miatt halunk meg!

Átörökítette a tökéletlenséget, az engedetlenségéért vállalta a halált, nem gondolt az utódaira!

De Isten gondoskodott váltságdíjról, így akik értékelik, hamarosan megszabadulnak a haláltól.

De mi van a tűzzel?

aug. 3. 13:29
 3/13 anonim ***** válasza:
0%

Azért, mert éltek. Bizony, ha nem éltek volna, halni sem tudtak volna.

Van, akinek arra van szüksége, hogy ilyen pofán vágást kapjon az élettől. Így értékelheted, hogy élsz és a szeretteidet is értékesebbnek láthatod, mint azelőtt.

Azért nem válaszolnak neked erre az "istenes emberek", mert erre csak fájdalmas válasz létezik. Nem akarnak fájdalmat okozni neked. Ellenben én nagyon szívesen belevágom a nagykést a szívedbe és kimondom:

Miattad haltak meg, te szerencsétlen, hogy észbe kapjál! Ha másképp nem érted meg, akkor majd így megérted, hogy milyen az, hogy a test múlandó. Nem a testüket szeretted. Hanem a lelküket. A lelket pedig nem pusztítja a tűz. A tűz csak azt képes emészteni, ami anyagból van.

Isten adta a szeretteinket és joga is van elvenni. Hiszen nem a mieink, hanem az Ővé. Ideje lenne felfogni úgy a szeretteinket, mint akik kölcsönbe adattak nekünk és bármikor visszavehetők. Hálásnak kellene lenni értük. Mert a hálátlantól elveszik és annak adják, aki hálás.

ha te kapsz kölcsön 5000-et akkor nem vagy adósa az 5000-nek. Nem, a kölcsönadónak vagy adósa. Ha pedig a kölcsönadó visszaveszi, ami az övé, akkor mit vagy felháborodva. Drága árat fizettél mert nem fogtad fel, hogy kinek is kellene hálálkodnod. Ha továbbra sem fogod fel, akkor még többet fogsz veszíteni. Végezetűl ott maradsz magadnak, megértve mindezt, de már egyes egyedűl és te magad mondasz le önként arról is, ami a tiéd volt, noha azt gondoltad, hogy az is a kölcsönadóé.

Akkor már nagy a baj, ha Isten engem küld, hogy a fejedbe verje a valóságot. Én fájdalmasan szív közelben forgatott penge vagyok. Én ugyan nem ölök. én csak megmutatom, hogy fáj ez és még jobban is fájhat. De még akkor sem érem el a szívet. mert rövid penge vagyok én. Kárt okozok, melyből keserű tanulság lesz.

Ne bántsd az "istenes embereket". Mert téged ugyanígy fognak bántani.

Kérdésedből meg eleve látszik, hogy nem te vagy a legélesebb kés a fiókban. Ufónak gondolod magad, pedig rovar vagy. Téged is eltaposhat az, sőt engem is, aki a szeretteidet eltaposta. Jól teszed, ha félsz tőle, mert én is félek tőle. Félek a tervétől, de jobban félek attól, hogy a terve a szeretteimet sújtja inkább, mint engem.

aug. 3. 15:42
 4/13 anonim ***** válasza:
46%

Kedves Kérdező.

Amint írtam a 1-es válaszomban, Isten minden kérdésünkre megadja a választ.Sajnálom, és megértem a felháborodásod

Nem csak a szüleid, a szeretteid, hanem mindenki meghal így vagy úgy.

Sajnos van aki előbb mert betegség, vagy előre nem látható baleset, büncselekmény történik.

Nekem az anyyukám 1993-ban halt meg, 54 évesen. A volt férem pedig 42 éves volt mikor egy infarktust kapott és meghalt.

Anyukám halála után egy évvel az apukám is meghalt, apukám után egy évvel pedig anyukám anyukája, vagy is a mamám halt meg. De sorolhatnám még, hogy a gyülekezetben sok testvérem vesztette már el az életét ilyen olyan okból.

Volt, hogy egy héten 3x is voltam temetésen.

Szeretnélek megvígasztalni, jó lehet a gyász fájdalmas.

Azonban Isten gondoskodott arról, hogy ez ne maradjon mindig igy.

Hajlandó volt végig nézni a fia, bűnös emberektől elszenvedett halálát, hogy nekünk biztosítsa a jövőnket, a feltámadás reménységével.

ekkor ujra találkozhatunk azokkal, akiket addig a halál elragadott tőlünk.

Azonban, hogy mi is ott lehessünk, azért tennünk kell.

aug. 3. 17:05
 5/13 anonim ***** válasza:
46%

Isten pedig nem tüzet hozott létre, hanem a hozzá való anyagokat, hogy az ember felhasználhassa helyes célra.

Sajnos az ember sokszor olyasmikre használ eszközöket, ami helytelen.

Nem Isten tehet róla.

Hogy mire és miként kell pl a tüzet használni tudjuk. Ha valaki ettől eltér, és rossz célra használja, akkor az az Ő bűne nem Istené.

aug. 3. 17:15
 6/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#2 az oskigyo becsapta

adam addig meg nem evett a tudas fajarol vagyis nem tudta hogy letezik hazugsag

aztnallitotta a kigyesz nem fog meghalni

tehat nem valalta a halalt...

oskigyo utodai kaptak buntetest szinten

mert Isten ilyen kedves kegyelemmel teljes hogy a leszarmazottak ugyan olyan bunosok mindeg

mivel a valodi bunoson nem tud eleg elegtetelt venni buntetesevel

no de ha nincs eletbe az o osbunos bunteteset se tudja ezzel fokozni hisz mennyivel rosszabb adamnak is ha elve tudatosul folyamatosan benne hogy ambar csomo utoda lett de mind nyomorusagban halalban

vagy pedig nem lennenek utodai? Ezt se tudni mi lett voln a terv

Isten terve volt tehat a bunbeesese adamnak kedves kegyelembol josagbol

vagy oktalan tudatlan allatok lehettek voln utodai velhetoen

es erre vagyik is sok hivo is, igabafogottak legyenek orokke

mindket ut nagyon igaz, josagos, kegyelmes

a tudatlansag es a nyomorusag is

aug. 3. 21:39
 7/13 anonim ***** válasza:

Tévedsz kedves Kontár, minden írva van, hogy mi volt a terve, és az is, hogyan fogja megvalósítani.

A történéseknek pedig első sorban Isten személyét és jogait érintő okai vannak, az ember csak utólagos ebben, de nem lesz cserben hagyva.

aug. 3. 22:46
 8/13 anonim ***** válasza:

en pl. neha azert nem valaszolok ra, mert az elottem valaszolo buzgo keresztenyekkel nem ertek egyet

vagy azert nem, mert van, hogy az ilyen "nehez kerdeseket" azert teszik fel egyesek, hogy provokaljanak, es csak annyiban erdekli a valasz, hogy vitatkozhasson, unalombol, es ezt nem szeretem jatszani

aug. 3. 22:48
 9/13 anonim ***** válasza:

8

Érthető, hasonlóan vélekedem én is.

aug. 3. 22:50
 10/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#7 miben tevednek? olyan dolgokrol irtam ami a Szentirasban all es amit Ti is hirdettek (mint arucikket)

egy arucikknek kivanatosnak kell lennie jol kell csomagolni, hazugsagokkal eltakarni az igazsagot, hogy minel tobb hitetlen hivo legyen, mivel sokkal csabitobb ha onkenyesen barmit megtehetnenek Isten ellen ugyan ugy az uradalmaban csak sokkal szabadabban hisz a rossznak mar nem lehetne kovetkezmenye mint most

Istenek nem lehet szuverenitasa, csak szemelye

mivel mi is a kepere lettunk teremtve ellentetes lenne sajat szuverenitasunk a terektmeny szuverenitasat serti, onallo fuggetlenseget, amit buntetesbol sert de kegyelembol is?

aug. 3. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!