Milyen káros következményei lesznek ha elfogadjuk Darwin hipotézését?
Én személy szerint nem hiszek az eredendő bűnben, de nem látok problémát azzal a magyarázattal, hogy az eredendő bűn az emberek bűnre való képességét jelenti. Ehhez szükséges a fejlett öntudat és a magas kognitív képességek. Ugye szoktunk ilyet mondani, hogy az oroszlán nem követ el bűnt, amikor öl, hisz csupán követi az ösztöneit. Nekünk is voltak őseink, akik ebbe a kategóriába estek, de aztán idővel olyan irányba vitt el minket az evolúció, hogy elég értelmesek lettünk ahhoz, hogy a tetteinket és életünket morális és erkölcsi mércével megitelhessük. Az állatvilágban is megkülönböztetjük a többi fajt az értelmi képességeik alapján és ez alapján ítéljük meg a viselkedésüket. Egyszerűen van egy bizonyos pont, ahol morálisan már egyértelműen felelősséget kell vállalni a tetteid felett és ez az eredendő bűn. Jelenleg ebbe a kategóriába csak az emberek esnek egyértelműen.
De olvastam már olyan antropológiai magyarázatot is, hogy az eredendő bűn a letelepedett életmód és a mezőgazdaság volt, mert ez volt az a pont az emberi kultúrában, amikor az emberek a szenvedést választották a jelenben egy potenciális hozadékért a jövőben. Ugye a korai mezőgazdaság alacsonyabb életminőséget jelentett, mint a gyűjtögetés, cserébe magasabb populációkat és fejlett közösségi kultúrát tettek lehetővé, amiből már nem lehetett visszatérni a régi életmódhoz.
Köszi. Kár, hogy nem tanítják mindkettőt, vagy alkotnak egy új evolúciós modellt, mert akár tetszik, akár nem, én nem fogadom el az evolúciót.
Sajnálom.
"Kár, hogy nem tanítják mindkettőt, vagy alkotnak egy új evolúciós modellt, mert akár tetszik, akár nem, én nem fogadom el az evolúciót."
Az nem gond, a tudományos tények nagy előnye, hogy ugyanúgy igazak maradnak, akkor is, ha egyesek vakon tagadják őket.
Akkor a nagy tudományod amit te annyira istenítesz, miért nem gyógyít meg?!
A tudomány emberei ne pirulákkal etessenek engem, hanem működő dologgal. Milyen kár, hogy a máglya már nem működik, szívesen néztem volna.
Tudomány =/= egészségügy.
Ráadásul egyik sem mindenható.
@1
A kerdezobol kiindulva, ezt nem neveznem feltetlenul karos kovetkezmenynek.
A "darvinizmus"legsúlyosabb kára, hogy elvesztjük gyökereinket.
(Amint egy gyermek elveszti gyökereit,ha megtagadja szüleit,vagy egy magyar,ha elveszti identitását és románnak,szlotáknak,vagy amerikainak tartja magát.)
Az identitását vesztett ember elveszti a talajt a lába alól. Olyanná válik,mint a fájáról leszakadt levél....
Ilyen a mai istentelen társadalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!