Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen káros következményei...

Milyen káros következményei lesznek ha elfogadjuk Darwin hipotézését?

Figyelt kérdés
júl. 31. 15:36
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
80%
Ezeknek megint semmi köze egymáshoz. Mitől lenne ez vagy-vagy kérdés?
júl. 31. 16:38
 12/43 anonim ***** válasza:
100%

Én személy szerint nem hiszek az eredendő bűnben, de nem látok problémát azzal a magyarázattal, hogy az eredendő bűn az emberek bűnre való képességét jelenti. Ehhez szükséges a fejlett öntudat és a magas kognitív képességek. Ugye szoktunk ilyet mondani, hogy az oroszlán nem követ el bűnt, amikor öl, hisz csupán követi az ösztöneit. Nekünk is voltak őseink, akik ebbe a kategóriába estek, de aztán idővel olyan irányba vitt el minket az evolúció, hogy elég értelmesek lettünk ahhoz, hogy a tetteinket és életünket morális és erkölcsi mércével megitelhessük. Az állatvilágban is megkülönböztetjük a többi fajt az értelmi képességeik alapján és ez alapján ítéljük meg a viselkedésüket. Egyszerűen van egy bizonyos pont, ahol morálisan már egyértelműen felelősséget kell vállalni a tetteid felett és ez az eredendő bűn. Jelenleg ebbe a kategóriába csak az emberek esnek egyértelműen.

De olvastam már olyan antropológiai magyarázatot is, hogy az eredendő bűn a letelepedett életmód és a mezőgazdaság volt, mert ez volt az a pont az emberi kultúrában, amikor az emberek a szenvedést választották a jelenben egy potenciális hozadékért a jövőben. Ugye a korai mezőgazdaság alacsonyabb életminőséget jelentett, mint a gyűjtögetés, cserébe magasabb populációkat és fejlett közösségi kultúrát tettek lehetővé, amiből már nem lehetett visszatérni a régi életmódhoz.

júl. 31. 16:40
 13/43 A kérdező kommentje:

Köszi. Kár, hogy nem tanítják mindkettőt, vagy alkotnak egy új evolúciós modellt, mert akár tetszik, akár nem, én nem fogadom el az evolúciót.

Sajnálom.

júl. 31. 16:43
 14/43 anonim ***** válasza:
94%

"Kár, hogy nem tanítják mindkettőt, vagy alkotnak egy új evolúciós modellt, mert akár tetszik, akár nem, én nem fogadom el az evolúciót."

Az nem gond, a tudományos tények nagy előnye, hogy ugyanúgy igazak maradnak, akkor is, ha egyesek vakon tagadják őket.

júl. 31. 16:54
 15/43 A kérdező kommentje:

Akkor a nagy tudományod amit te annyira istenítesz, miért nem gyógyít meg?!

A tudomány emberei ne pirulákkal etessenek engem, hanem működő dologgal. Milyen kár, hogy a máglya már nem működik, szívesen néztem volna.

júl. 31. 17:09
 16/43 anonim ***** válasza:
88%

Tudomány =/= egészségügy.

Ráadásul egyik sem mindenható.

júl. 31. 17:11
 17/43 A kérdező kommentje:
Tudomány = fegyverek.
júl. 31. 17:16
 18/43 anonim ***** válasza:
90%
Hja, pl a relativitáselmélet vagy a heliocentrikus világkép micsoda veszélyes fegyverek...
júl. 31. 17:50
 19/43 anonim ***** válasza:
78%

@1

A kerdezobol kiindulva, ezt nem neveznem feltetlenul karos kovetkezmenynek.

júl. 31. 17:58
 20/43 anonim ***** válasza:
6%

A "darvinizmus"legsúlyosabb kára, hogy elvesztjük gyökereinket.

(Amint egy gyermek elveszti gyökereit,ha megtagadja szüleit,vagy egy magyar,ha elveszti identitását és románnak,szlotáknak,vagy amerikainak tartja magát.)

Az identitását vesztett ember elveszti a talajt a lába alól. Olyanná válik,mint a fájáról leszakadt levél....

Ilyen a mai istentelen társadalom.

júl. 31. 18:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!