Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A párizsi olimpia megnyitóján...

A párizsi olimpia megnyitóján miért a kereszténységet gúnyolták ki, miért nem az iszlámot inkább?

Figyelt kérdés

Ha a szabadság, testvériség és egyenlőség eszméi szerint az LMBTQ szellemében kigúnyolták a kereszténységet, akkor miért nem egy olyan vallást gúnyoltak inkább ki, amely sokkal konzervatívabb, amely sokkal kevésbé illeszkedik a szabadság, testvériség, egyenlőség eszméibe és ahol valóban nincs szabadság és komoly elnyomásban él az emberek jelentős része?

Az iszlám sokkal kevésbé elfogadó e tekintetben. Nem inkább azt kellett volna kigúnyolni akkor?

2024. júl. 30. 15:01
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
74%
Azt már megtették azt hiszem 2015-ben. A válasz nem maradt el. Kinyírták őket. Tőlük félnek. Jézus azonban azt tanította, ha megdobbak kővel, dobj vissza egy friss ropogós, finom kenyeret. Ezért merték megtenni, amit tettek. De a pokolra jutnak miatta.
2024. júl. 30. 15:04
 2/27 anonim ***** válasza:
25%

Tudod bizonyítani, hogy a kereszténységet gúnyolták?

Mert az, hogy egy festményre utalok, már az magában még nem gúnyolása annak, és akkor még nem beszéltünk arról, hogyan érinti ez az egész kereszténységet.

2024. júl. 30. 15:06
 3/27 anonim ***** válasza:
73%
#2 A festmény témája volta meghatározó.
2024. júl. 30. 15:43
 4/27 anonim ***** válasza:
45%

A céljuk egyáltalán nem biztos, hogy a gúnyolás volt. Sőt még az sem, hogy azt a bizonyos festményt akarták volna megjeleníteni.

Ha megnézed a videót akkor elégé kétségessé válik az egész.

2024. júl. 30. 15:54
 5/27 anonim ***** válasza:
51%
Ugyan már, te is tudod, hogy a nagy elfogadás és a szólásszabadság jegyében minden vallást lehet kritizálni (legfőképpen a kereszténységet, a többnél már megy a "ne bántsd a kultúrámat"-hiszti), kivéve az iszlámot. Mert a válasz terrortámadás szokott lenni. Lsd. Charlie Hebdo. Ez ilyen egyszerű.
2024. júl. 30. 16:39
 6/27 anonim ***** válasza:
47%
Én pl azért szoktam a kereszténységet gúnyolni, mert egész gyerekkoromban kötelező templom meg hittan volt. Egy életre meggyűlöltem. Azért ezt, mert ez cs*szte el a gyerekkorom és nem az iszlám.
2024. júl. 30. 17:17
 7/27 anonim ***** válasza:
47%
Igen,őket lett volna indokolt gúnyolni,de amikor a csigazabálók azt megpróbálták,négány tucatot lemészároltak a legtoleránsabbak. Így azoktól már rettegnek, mint ördög a tömjéntől.
2024. júl. 30. 17:19
 8/27 anonim ***** válasza:
24%

#3: tudod bizonyítani, hogy a kereszténységet gúnyolták?

Erre a kérdésre kellene válaszolni.

Ti evidensnek veszítek, ha az LMBTQ keresztény, nemzeti stb. jelképeket használ, az gúnyolódás. De miért is?

2024. júl. 30. 17:23
 9/27 anonim ***** válasza:
26%

#6.

Értem a logikádat: Mivel gyermekkorodban rádugatott egy kutya,minden kutyát a világon ki kell irtani. Éles,mint Gilette!

2024. júl. 30. 17:31
 10/27 anonim ***** válasza:
38%

https://www.youtube.com/watch?v=myAHrXIwqXs

Minden világos.

Jézus az utolsó vacsora című festményen leült a több mint 30 tanítványával (amikor a Bibliát olvastam és a festményt néztem még mintha kevesebben lettek volna de kitudja mit variáltak azóta) egy kifutó két oldalára majd mivel vacsora ezért meg ettek egy görög istenséget.

Valóbban nagyon nagy a hasonlóság az utolsó vacsora című festménnyel amivel Leonardo da Vinci gúnyolta a keresztényeket. Vagy az nem volt gúnyolás?

2024. júl. 30. 18:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!