Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A mitikus kígyó és sárkány...

Bölcsek köve kérdése:

A mitikus kígyó és sárkány JHVH megjelenési formája?

Figyelt kérdés
Dmitrij Szergejevics Merezskovszkij (1865 - 1941) orosz író és vallásfilozófus a "Das Geheimnis des Westens - Atlantis-Europa, Betrachtung über die letzten Dinge" ("A nyugat titka - Atlantisz-Európa, elmélkedés az utolsó dolgok felett") című könyvének 477. oldalán azt fejtegeti, hogy a mitikus sárkány és a kígyó egyaránt JHVH megjelenési formája.

#kígyó #sárkány #JHVH #Schemhamphoras #Dmitrij Szergejevics Merezskovszkij #kozmikus kereszt
júl. 28. 15:07
1 2 3
 21/28 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Kérdező, te nem látod senkinek a gyógyulását, tudod miért?

Mert nem olvastad el. Szóval ha valami nem érdekel, akkor minek írsz ki kérdést róla?

okt. 30. 10:00
 22/28 A kérdező kommentje:

"Kérdező, te nem látod senkinek a gyógyulását, tudod miért?

Mert nem olvastad el. Szóval ha valami nem érdekel, akkor minek írsz ki kérdést róla?"

Szerintem viszont éppen a fordítottja a helyzet a 21. bejegyzésedet olvasva, ugyanis én meg vagyok arról győződve, hogy Mózes csupán egy vallási mítosz főszerepője, akit Ezsdrás hívott életre. Ettől persze a Tórában taglalt rézkígyó tekinthető büntelenül i.e. 8.02.10-én ( [link] ) született és i.sz. 25.04.01-én ( [link] ) kínhalált halt Názáreti Jézus keresztje ( [link] ) előképének. Hinni bármiben lehet, még egy negatív szellemi hatású kozmikus keresztben is, és mivel a hit erőt ad, így akár az is alkalmas a lelki gyógyulás forrásának.

17.

"Krisztus is megemlíti a János evangéliumában, itt már "megfeszített kígyóként" szerepel:"

Ennek jobb megértése érdekében javasolom még a 10. bejegyzésem figyelmes tanulmányozását.

okt. 30. 11:30
 23/28 Kései Sirató ***** válasza:
82%
Annyi hülyeséget hordasz össze kérdező, hogy nem vagyok biztos abban sem, hogy józan vagy. Valami nem stimmel veled, drogozol,m vagy iszol, nem tudom, de segítséget kellene kérned a gyógyuláshoz.
okt. 30. 11:34
 24/28 A kérdező kommentje:

Válasz a 23. bejegyzésre:

Amikor megáll a tudomány..., akkor következnek az ilyen és hasonló reakciók...

okt. 30. 11:42
 25/28 Kései Sirató ***** válasza:
Butaságokat linkelsz, te vagy az, akinek fogalma nincs a tudományról.
okt. 30. 12:14
 26/28 A kérdező kommentje:
Ne ragadtassad el megadat kérlek ennyire, és ne menjél át személyeskedésbe. Koncentráljál a feltett kérdésre. Ha úgy érzed, hogy az általam írtak nem állják meg a helyüket, nyugodtan és korrekt módon igyekezzél megcáfolni azokat...
okt. 30. 12:39
 27/28 Kései Sirató ***** válasza:
Fáj az igazság?
okt. 30. 13:39
 28/28 A kérdező kommentje:

"Fáj az igazság?"

Az igazság nálad okoz fájdalmat (lásd 23. bejegyzésed), és ráadásul képtelen vagy kulturált módon, észérvekkel vitatkozni...

okt. 30. 15:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!