Milyen jelentősége van a hívökre nézve aza tény, hogy Jézus feltámadt? Gyakorlatilag legyőzte a halált és ez mindenkire kiterjed?
Jézus feltámadása megváltoztathatatlanul szavatolja, és garancia a halálban alvó emberek életre keltésére. Ugyanakkor első századbeli tanítványai, illetve azokkal akikkel a királyságára szövetséget köt, biztosak lehetnek abban, hogy vele együtt részük lesz a mennyei dicsőségben.
Az emberek eredetileg nem haltak volna meg
Azért halunk meg, mert Ádám leszármazottai vagyunk
Jézus feláldozta az életét, hogy örökké élhessünk
"legyőzte a halált"
Ezt nem igazán értem.
Isten mindenható. A halál azt csinálja, amit parancsol neki. Nem kell legyőznie. Amúgy csak szólok, hogy ő hozta be a halált ebbe a világba.
"megváltoztathatatlanul szavatolja, és garancia"
Meg még amit képzelsz...
Isten úgy dönt, ahogy akar. Nincsen semmiféle garancia semmire.
"Jézus feláldozta az életét, hogy"
Tessék???
"aza tény"
Ja, bocs: nem "aza" tény, hanem "aza" HIEDELEM. Tény akkor lenne, ha bizonyítva lenne.
Általában az a hatása, hogy de jó, hogy meghalt helyettem, akkor nekem már nem is kell csinálni semmit.
A bűn jutalma a halál.A bűnnek a vilagtorténelemben csak Krisztus tudott ellentállni, emiatt megkapta az életet.
Isten úgy látta igazságosnak, hogyha egy emberpár bűnbe vihette az egész emberiséget akkor egy ember ki is tudja váltani a halálbol. (A katolikus egyház itt is emberpárban érvel Krisztus és Szűz Mária, aki az első csodatételre biztatta pl.)
Isten úgy látta jónak, hogy mivel attól még a "napi" bűneink megmaradtak így az eredeti halál is megmaradt. De Krisztusnak köszönhetően lelkünk él tovább.
Ez magyarázza a katolikus szentek romolhatatlan testűeket, akik haláluk után épen marad a testük. Ők biztosan nem vétkeztek. Ők majdnem elérték a testi feltámadást is.
Azonban eljön az idő amikor Isten feloldja a halált is, azokon a napokon elragadtatással megyünk a mennyországba, mint Enoch és Illés.
"megyünk a mennyországba"
Mármint... mindenki?
"nekem már nem is kell csinálni semmit."
Na ilyenben senki se reménykedjen.
Akit elragadtattnak, azt jelenti. Addigra annyira meg lesz tépázva és alázkodva az emberiség, hogy lerótta bűnbánatában az ember már a földön a bűneit.
Emiatt megy egyenesen a mennyországba. De lesznek hajthatatlan makacs emberek akkor is, azokat nem ragadtattják el.Mert aki most nem rója le, nem bánja meg amíg él, nem teszi jóvá bűneit a földön, nosza mehet a tisztító tűzbe vagy kárhozatba..ott már nem bűnbánat van hanem szenvedést kap a hajthatatlan ember, hogy kiűzzék makacsságát.
"nosza mehet a tisztító tűzbe vagy kárhozatba..ott már nem bűnbánat van"
A tisztító tűzet, - más néven purgatórium - épp azért különböztetik meg a kárhozattól (pokol), mert ott meg lehet tisztulni, és úgy nem kell pokolra menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!