Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak olyan meríthet be valakit...

Csak olyan meríthet be valakit aki már be van merítkezve?

Figyelt kérdés

júl. 21. 00:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Látom, hogy csak mellébeszélsz és kitérsz a válasz alól. Akkor idézem én:

"A tizenegy tanítvány pedig elment Galileába, arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. Amikor meglátták őt, leborultak, bár egyesek még kételkedtek. Jézus odament és azt mondta nekik: »Nekem adatott minden hatalom a mennyben és a földön. Menjetek tehát, és tegyetek tanítvánnyá minden népet. Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek! És íme, én veletek vagyok minden nap a világ végéig!«"

Ezt Jézus a 11 apostolnak mondta, nem mindenkinek. Előtte olvashatjuk, hogy az apostoloknak adott hatalmat kézrátétellel.

júl. 21. 19:20
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

#11!

Olvasd el,hogy a Biblia a korábban idézett helyeken-nem egy vallásfelekezet- kiket nevez tanítványoknak!

júl. 22. 08:23
 13/20 anonim ***** válasza:

Jézus meg is nevezte, hogy a 11-nek mondja. Júdás árulása után kik voltak a 11?

júl. 22. 12:02
 14/20 anonim ***** válasza:

#13.

Nyilvánvalóan kevered az "apostol" és a "tanítvány"kategóriákat.

Krisztusnak 12 apostola volt és 70 tanítványa(később sokkal több).

Minden apostol tanítvány volt,de nem minden tanítvány apostol.

júl. 22. 17:47
 15/20 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik találtam valaki aki bemerít:D
júl. 23. 00:48
 16/20 anonim ***** válasza:
Én is bemerítnélek,ha tudod a tanítványság feltételeit és felkeresel Kaliforniában.
júl. 23. 01:36
 17/20 anonim ***** válasza:
Olyan, mint fizikai vízbe való merítkezés,már nem szükséges.Ez csak az 5.korszakig, azaz a Mózes és prófétákig szóló korszakhoz tartozott.Mivel már a 6.korszak végénél járunk, a fizikai víz, előképe volt a Megváltón keresztül adott igazsagoknak. A víz, jelképezi az Isten 6.korszakra adott utasításait, ami az Újszövetség írásai.Egyébként is, a fizikai vízbe merítkezés, a Jordánnál történt, azon a helyen, ahol a 12 kő le volt rakva.Nem lehetett akárhol.Azok az Izraeliták és/vagy azok az emberek merítkeztek a Jordánnál, akik elismerték, hogy addig nem a Mózes és prófétákon keresztül adott utasítások szerint éltek, és ezentúl alávetik magukat azoknak.Tehát aki most vízbe akar merítkezni fizikailag, akkor ez azt jelenti, hogy az ószövetség utasításainak veti alá magáw, nem pedig a Megváltón keresztül adott utasításoknak.Már lelkileg kell bemerítkezni, vagyis tanulni kell az Isten teljes igazságát, értelmezni az Isten szerinti módon(ez is le van írva, van rá több utalas, hogyan is kell), és a megértett igazságokon gondolkodni, és azok szerint élni.Ezt jelenti a bemerítkezés a jelenlegi 6.korszakban.
júl. 23. 11:37
 18/20 anonim ***** válasza:

#17.

Tökéletesen téves fikció,amit leírtál.

Előszöris Filep NEM a Jordánban merítette alá az etióp minisztert.

Krisztus példaadás miatt merítkezett be s ha valaki mást tanít,annak nincs hajnala(világossága).

Krisztus példaadásával is az új szövetség egyik elemét mutatta be.

Természetesen ez igaz:

" a megértett igazságokon gondolkodni, és azok szerint élni"kell.

júl. 23. 18:26
 19/20 anonim ***** válasza:

15

Eddig sem volt gondod ezzel.

Vagy mégis ?

júl. 23. 18:29
 20/20 anonim ***** válasza:
Én bármikor téged, víz van dögivel, Duna közel, vagy ott a strand, ha fizeted a belépőt Palatinusra nekem (hétköznap diák jegy nem is vészesen drága).
júl. 24. 11:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!