Csak olyan meríthet be valakit aki már be van merítkezve?
Látom, hogy csak mellébeszélsz és kitérsz a válasz alól. Akkor idézem én:
"A tizenegy tanítvány pedig elment Galileába, arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. Amikor meglátták őt, leborultak, bár egyesek még kételkedtek. Jézus odament és azt mondta nekik: »Nekem adatott minden hatalom a mennyben és a földön. Menjetek tehát, és tegyetek tanítvánnyá minden népet. Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek! És íme, én veletek vagyok minden nap a világ végéig!«"
Ezt Jézus a 11 apostolnak mondta, nem mindenkinek. Előtte olvashatjuk, hogy az apostoloknak adott hatalmat kézrátétellel.
#11!
Olvasd el,hogy a Biblia a korábban idézett helyeken-nem egy vallásfelekezet- kiket nevez tanítványoknak!
Jézus meg is nevezte, hogy a 11-nek mondja. Júdás árulása után kik voltak a 11?
#13.
Nyilvánvalóan kevered az "apostol" és a "tanítvány"kategóriákat.
Krisztusnak 12 apostola volt és 70 tanítványa(később sokkal több).
Minden apostol tanítvány volt,de nem minden tanítvány apostol.
#17.
Tökéletesen téves fikció,amit leírtál.
Előszöris Filep NEM a Jordánban merítette alá az etióp minisztert.
Krisztus példaadás miatt merítkezett be s ha valaki mást tanít,annak nincs hajnala(világossága).
Krisztus példaadásával is az új szövetség egyik elemét mutatta be.
Természetesen ez igaz:
" a megértett igazságokon gondolkodni, és azok szerint élni"kell.
15
Eddig sem volt gondod ezzel.
Vagy mégis ?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!