Csak olyan meríthet be valakit aki már be van merítkezve?
Igen!
Csupán Krisztus a tanítványait bízta meg a tanítvánnyá tevésre , a bemerítésre, és Krisztus tanai megtanítására.
Sajnos ezt az elvet szinte minden felekezet tévesen tanítja,ugyanis mind a tanítvánnyátevést,mind a bemerítést felekezeti felhatalmazáshoz kötik,aminek nincs bibliai alapja.
A tanítványság meghatározásai:
Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; 32megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket.”(Jn 8:31,32)
"Elég a tanítványnak, ha olyan mint a mestere, és a szolga mint az ő Ura. ..."(Mt 10:25 ef)
"És miután hirdették az evangyéliomot annak a városnak, és sokakat tanítványokká tettek, megtérének Listrába, Ikoniumba és Antiókhiába".(Apcs 14:21)
"Joppéban pedig vala egy nőtanítvány, névszerint Tábitha, mely megmagyarázva Dorkásnak, azaz zergének mondatik: ez gazdag vala jó cselekedetekben és alamizsnákban, melyeket osztogatott."(Apcs 9:36)
A krisztusi parancs senki által nem írható felül!
Az minden keresztényt-Krisztus követőjét- megbízta hogy tanítvánnyá tegyenek minden népet, merítsék be őket és tanítsák Krisztus útjára azokat.
Igen.
De azok közül is, olyanok, akik felvigyázói tisztséget töltenek be a gyülekezetbe.
Ha a tuti válszt szeretnéd kérdezd Jézust.
Ha még nincs is meg Vele a kapcsolat, akkor hogy akarod követni ?
Azért az érdekes lenne, hogy olyan vkit kérsz meg, hogy merítsen be, aki nem hívő és meg is tenné ezt Neked.
Csak pap vagy egyház által kirendelt személy keresztelhet, de halálos veszély esetén bárki. Például egy süllyedő hajón. A lényeg ilyenkor az, hogy a Szentháromság nevére történjen, ahogy Krisztus tanította.
Amiről te írsz 5. hozzászólásban azt közös fürdőzésnek nevezik, sok köze nincs a kereszteléshez, de ilyen nyári melegben kellemes.
5
Akkor merítsétek be egymást nyugodtan. Jézus vérét kérjétek magatokra, a helyre, hogy tiszták legyetek szellemben.
János ev 6,
53 Jézus így felelt: „Igazán mondom nektek: csak akkor lehet élet bennetek, ha eszitek az Emberfia testét, és isszátok a vérét! 54 Igen, aki eszi a testemet, és issza a véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon. 55 Mert a testem igazi étel, és a vérem igazi ital! 56 Aki eszi a testemet, és issza a véremet, az folyamatosan bennem él, és én is őbenne.
Majd írd, hogy sikerült!
#3,6.
Tudnátok bibliai bizonyítékot arra,hogy csupán egyházi hókuszpókusszal ellátott emberek keresztelhetnek?
Krisztus szavai szerint mindenki,aki követi Őt kötelessége tanítvánnyá tenni és bemeríteni az új tanítványokat.
"Krisztus szavai szerint mindenki,aki követi Őt kötelessége tanítvánnyá tenni és bemeríteni az új tanítványokat."
Ezt tudnád idézni? Mert nekem csak olyan rémlik, amikor az apostoloknak mondja ezt, nem mindenkinek, széles tömegeknek.
#9.
Tanítványság:"„Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket.”(Jn 8:31,32)
"Elég a tanítványnak, ha olyan mint a mestere, és a szolga mint az ő Ura. ..."(Mt 10:25 ef)
"És miután hirdették az evangyéliomot annak a városnak, és sokakat tanítványokká tettek, megtérének Listrába, Ikoniumba és Antiókhiába".(Apcs 14:21)
"Joppéban pedig vala egy nőtanítvány, névszerint Tábitha, mely megmagyarázva Dorkásnak, azaz zergének mondatik: ez gazdag vala jó cselekedetekben és alamizsnákban, melyeket osztogatott."(Apcs 9:36)
Tanítvány mindaz,aki megtartja Krisztus beszédeit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!