Mi kell ahhoz, hogy valaki apáca legyen?
Van egy lány az évfolyamomban, aki hozzám hasonlóan mélyen vallásos, csak én evangélikus ő katolikus. Mondta többször is, hogy ha letesszük az érettségi vizsgát, ő mindenképp az Úrnak szeretné ajánlani magát és szeretne apáca lenni.
Ez szép dolog szerintem, de elgondolkoztam rajta, hogy a papokhoz hasonlóan az apácáknak is kell valami teológiai iskolát végezni, vagy bárki lehet az.
"Jehova Tanúi a Biblia alapján, nem hoznak létre elszigetelt rendeket, soha nem tettekilyet az első keresztények, és nem is tanított ilyesmit sem Jézus, sem az Atyja."
Érdekes. De azért gyk-zni gyk-znak, pedig soha nem tettek ilyet az első keresztények, és nem is tanított ilyesmit sem Jézus, sem az Atyja. :)
Egyébként a katolikus rendek egyáltalán nem elszigeteltek.
19.
Jehova Tanúi nem mondják, hogy keresztelő János élete istentelen.
Te is félre beszélsz...
De, hiszen életmódja alapján annak tartjátok, mi az, hogy a pusztában élt kint, mint valami remete.
Nem tartjuk annak. Ilyet nem írtam sehol.
Keresztelő Jánost maga Isten választotta ki, és a születésétől nazarénusként kellett nevelkednie.
Ha figyelmesen olvassátok a beszámolót, János nem olyan pusztában élt, amire itt említést tesznek:
(Máté 3:1) 3 Azokban a napokban eljött Keresztelő János, és ezt hirdette Júdea pusztájában:
Vagy is az említett pusztában, emberek éltek laktak.
Őt úgy is nevezik, hogy a "pusztában kiáltó szó".
Mielőtt útra keltek az uralkodók, gyakran embereket küldtek maguk előtt, hogy előkészítsék az utat, vagyis eltávolítsák a nagy köveket, sőt, töltéseket építsenek és elsimítsák a bukkanókat.
Ebben az értelemben volt "puszta", és nem abban, hogy lakatlan helyeken élt.
25
Igen tudom hogy mi volt az élelme. Ettől még nem volt remete, mindössze nem úgy táplálkozott, ahogy mások. Azt pedig nem mondta senki, Én sem, hogy ez Istentelen. Ezt az egyik hozzászóló sarkította ki a hozzászólásomból.
Nézd vissza, sehol nem írtam, hogy Istentelen lett volna János.
"A Biblia, vagy is Isten szavának igazsága, ellentmond ezeknek."
Jó, akkor ezt egy szektás hülye írta, csak neked is két pipád van és neki is, így nehéz megkülönböztetni titeket.
27
Ezt Én írtam, nem más két pipás. Ebben pedig nincs benne, hogy János Istentelen. Mindössze arról szól a válaszom, hogy János nem élt a Biblia szerint remete életet.
Vagy is sehol nincs arról írva, hogy János élete remete volt.
29
János nem a sivatagban élt Hanem Judea pusztájának közelében. Ott laktak emberek.
(Máté 3:1) . . .Keresztelő János, és ezt hirdette Júdea pusztájában:
Ha Judea pusztájában nem éltek volna emberek, akkor kihez ment ki János hírdetni?
Akik pedig ott éltek, elmondták másoknak, és így több helyről is elmentek Jánoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!