A Szentháromságban van annak ellenére rangsor, hogy egylényegüek?
Hol állította valaki, hogy egy személy? Egylényegű a Szentháromság, de egy Isten van három személyben.
16
Szerintem annyira nem is kell ezen elmélkedni...
Max kérdezd meg Jézust, hogyan értsed.
Én személy szerint annak örülök, hogy Jézus megtalált...Őt -a boldogságot -kerestem itt a földön.
Jézussal, az Atyával és a Szent Szellemmel való kapcsolat a lényeg....hagyni, hogy Jézus Krisztus jó illatai legyünk itt a földön.
A Szentháromság titkát sosem érthetjük meg. Mintha 100 fényévről szemlélnénk egy csillagot, találgatván a pontos részleteit. Közelíteni tudunk a valósághoz. Pontos képet kapni azonban nem.
Természetesen van rangsor. Az atyaság egyben elsőbbséget és főséget is jelent, ahogy egyébként emberi viszonylatban is.
Az Atya Krisztus Istene (1Pét 1,3)
Az Atya Krisztus feje (1Kor 11,3).
Krisztus aláveti magát az Atyának (1Kor 15,28).
Az Atya nagyobb Krisztusnál (Jn 14,28).
A Fiú az Atya jobbján ül (Mk 16,9), ami valójában azt jelenti, hogy a kettes számú hatalmi pozícióban uralkodik.
Az Atya azért nagyobb a Fiúnál, mert minden hatalmat és dicsőséget ő ad a Fiúnak és nem fordítva. És lényegükben azért egyenlőek, mert ténylegesen mindent odaadott a Fiának, és ezáltal mindenük közös. Az Atya úgymond Isten az istenségben, a Szentháromság forrása, a legsajátosabb értelemben vett Isten, az egyedül igaz Isten, mert minden, maga a Fiú is egyedül tőle van, hiszen a Fia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!