Ha csak egyetlen vallás maradhatna a földön, mit választanál, melyik legyen az?
"Túl leegyszerüsíted. Gondolkodj el, hogy jó ember akarsz-e lennei. Ha igen, miért? Rosszként sokszor sokkal könnyebb lenne az élet."
Miért lenne sokkal könnyebb az életem ha rossz lennék?
Pont, hogy akkor lenne sokkal nehezebb és rosszabb az életem ha rossz lennék.
"Milyen bizonyitékaid vannak isten létezéséről???"
Pont annyi, mint a nemlétezéséröl. Tehát nem vagyok jó hívö. Ráadásul több vallásban is kicsit otthon vagyok, amit sokan elfogadhatatlannak tartanak.
"Honnan tudod olyan biztosan hogy halálunk után úgy lesz ahogy a vallás mondja???"
Sehonnan sem tudom. Ezért a legkevesebb bajom abból származik, ha úgy élek, hogy ha úgy van, akkor abból ne jöjjek ki rosszul.
Te voltál már odaát? Te tudod, hogy nem úgy van?
"Pont ez a kérdés világit rá nagyon jól hogy nem is olyan biztos isten létezése."
Eleve a kérdés nem Istenröl és egy kiemelt vallásról szólt.
"Az már visszont biztos hogy az emberek élni akarnak, tehát ki kell találni valamit amibe hihetnek és azt érezhetik hogy nem lesz halál. De az bizony ott lesz majd egy napon."
Te melyik vallásnál olvastál olyat, hogy nincs halál? Én olyat ismerek csak, amelyikben a lélek feltámadása, vagy a lélek örök élete van, illetve olyat, amelyben a jelen anyagi világunk mind csak illúzió, meg vannak akik a reinkarnációban hisznek.
"Túl leegyszerüsíted. Gondolkodj el, hogy jó ember akarsz-e lennei. Ha igen, miért? Rosszként sokszor sokkal könnyebb lenne az élet."
Hogyan jön ez ahhoz, hogy félsz szembenézni azzal, hogy valószínüleg semmi nincs a halál után és ezért a vallásba menekülsz?
13. Ok, akkor ne gondolkozz. Én nem fogom a szádba adni a választ. Vannak dolgok az életben, amire magunknak kell rájönnünk. Legyen az sport, életvitel, vallás. A jó tanító csak próbál rávezetni dolgokra, amit magadnak kell megtapasztani, megérteni.
De semmiképpen sem jó, ha csak várod, hogy majd megmondják neked az okosságot. A rossz tanító meg pont ezt teszi.
Csakis Jézus !
Benne megtaláltam mindazt, amire valaha is vágytam.
Ő él, Ő a jó Pásztor, Ő az Üdvözítő....az Örök élet forrása.
Szia
Az, amire Krisztus tanította az embereket, amikor itt volt a földön. meg is indokolta, miért kell a tanítását, a nyomdokait szorosan követni. Ezt mondta erről: „Menjetek át a szűk kapun — mondta ezután Jézus —, mert széles és tágas az út, amely a pusztulásba visz, és sokan járnak azon; viszont szűk az a kapu és keskeny az az út, amely az életbe visz, és kevesen találják meg azt” Máté 7:13, 14.
Minden más tanításról elmondta Krisztus hova vezet.
Viszont az ő követése ilyen áldásokkal jár már most: "Vegyétek magatokra az igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos vagyok, és fel fogtok frissülni." Máté 11:29
Mi ez az iga? Hogyan hoz felüdülést? Részletekbe menően elmagyarázta a tanítványainak (mivel le van írva nekünk is) mi az iga és hogyan hoz felüdülést számunkra is.
15
Már korábban is vontál le téves következtetéseket.
Egyáltalán semmi garanciát nem láttok rá, hogy a mostani gondolat meneted ne lenne hibás. A hibás gondolat menetedet pedig ne várd már el tőlem, hogy kitaláljam.
Nem kell a kamu kiselőadás arról, hogy te miket tudsz és milyen a jó tanár. Eddigi írásaid alapján teljesen alaptalan és hiteltelen az amit írsz. Inkább a kérdésre válaszolj ha nem csak egy gyenge terelés volt az egész.
19 felesleges bármit is mondanom neked. Te eleve rosszindulattal reagálsz. Azért utoljára megválaszolom a soraidat.
"Már korábban is vontál le téves következtetéseket."
Nem volntam le semmilyen következtetést. Vagy ha igen, sgíts, mert én nem vettem észre.
"Egyáltalán semmi garanciát nem láttok rá,"
Kik nem látnak?
"hogy a mostani gondolat meneted ne lenne hibás."
Gondolatmenet egy szó. De spongyát rá. Legközelebb majd sikerül leírni.
Nincs hibás gondolatmenet. Különbözöek vagyunk, különbözö a gondolatmenetünk is. Ez így van rendjén. Ostobaság lenne más gondolatmenetét hibásnak titulálni.
"A hibás gondolat menetedet pedig ne várd már el tőlem, hogy kitaláljam."
Nem várok el semmit. Mindenkinek megvan a maga útja, amit magának kell megtalálni. Akinek tudok, segítek ebben, mások is segítenek nekem.
Te ezt elmondhatod magadról?
Mindenkinke megvan a maga gondolatmenete, és a saját útja. Pl. egy katolikus a pénteki hústilalmat meg a böjtöt használja arra, hogy karbantartsa a szervezetét. A muzulmán más ürüggyel teszi ezt. Ahogy manapság sokan fitnessz és dietetikusok tanácsa alapján ugyanezt teszik.
Egyik sem "hibás". Vagy szeirnted igen? Melyik?
"Nem kell a kamu kiselőadás arról, hogy te miket tudsz és milyen a jó tanár. Eddigi írásaid alapján teljesen alaptalan és hiteltelen az amit írsz. Inkább a kérdésre válaszolj ha nem csak egy gyenge terelés volt az egész."
Itt már le pontosan tudom vonni a következtetést a személyiségedröl, és kialakult a véleményem rólad. Köszönöm, de nincs miröl tovább beszélnünk. Felesleges válaszolnod, hacsak nem a fentebbi kérdésimre akarnál válaszolni, de az eddigiek alapjan nem úgysem fogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!