Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényként védekezni bűn?

Keresztényként védekezni bűn?

Figyelt kérdés
Ha például el is tudnátok tartani több gyereket, de te nem akarsz, mert elég a kettő.
2024. júl. 5. 11:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha nem szexelni nem bűn, akkor szexelni gyereknemzés célja nélkül sem lehet bűn.
2024. júl. 5. 11:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A természetes módszerek nem számítanak annak, pl a naptáras módszer.
2024. júl. 5. 11:50
 3/6 anonim ***** válasza:
83%

Ha nem abortál az adott módszer (tehát nem a már megtermékenyített petesejtet pusztítja el), akkor nem bűn.

Ferenc pápa mondta, hogy nem attól lesz valaki jó katolikus, hogy nyúlként szaporodik. Ezenkívül a Katolikus Katekizmus is írja, hogy a szülőséghez hozzátartozik az, hogy felelőssen döntsenek a gyermekvállalásról. Szerintem ebbe beletartozik az is, hogy az ember, illetve a házaspár tisztában van a lehetőségeivel anyagi, érzelmi, nevelést, szellemi szinten. Nem vagyok annak híve, hogy feladatunk pusztán annyi, hogy gombamód szaporodjunk, a gyerekek nevelése meg "majd csak lesz valahogy". Teljesen érthető, ha egy pár úgy érzi, hogy két gyerek tisztességes felnevelésére van kapacitása. Akár anyagilag, akár érzelmileg. Én sem tudnék sok gyereket vállalni, mert nekem a neveléshez az is hozzátartozik, hogy kellő figyelmet, kellő minőségi időt tudjak a gyerekemnek adni.

2024. júl. 5. 12:22
 4/6 anonim ***** válasza:

ha katolikus vagy, akkor csak a naptármódszert / természetes fogamzásgátlást használhatod, és azt is csak akkor, ha ettől nyomósabb okod van pl. betegség vagy elutazik hamarosan az apa hosszabb időre a fogantatás után

ebben a kérdésnél a 48. válasz után ez nagyon részletesen ki lett tárgyalva

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

ha más felekezethez, egyházhoz tartozol, akkor nem bűn

3. neked teljesen igazad van, de az érvényben lévő szabály nem engedi az óvszert sem pl. Akkor sem, ha az anyára veszélyes az újabb terhesség.

2024. júl. 6. 01:32
 5/6 A kérdező kommentje:
De engem nem az egyházak meg vallások véleménye érdekel, hanem Istené. Hogy O mit gondol erről az egészről. De mivel már imádkoztam sokat, és kértem tőle jeleket, azt a választ kaptam, hogy utat kell engednem a harmadik gyereknek és majd ő eldönti, hogy terhes leszek vagy nem. Az első gyerekünk elott 5 évig próbáltam teherbe esni, és nem jött össze, aztán egyszerre jött kettő, úgy hogy bízom Istenben, hogy majd ő látja, hogy mikor van a megfelelő időpont a teherbeesésre és nem fogom őt megakadályozni ebben. Legyen meg az Ő akarata!
2024. júl. 6. 08:33
 6/6 anonim ***** válasza:
83%

"3. neked teljesen igazad van, de az érvényben lévő szabály nem engedi az óvszert sem pl. Akkor sem, ha az anyára veszélyes az újabb terhesség."

Nekem ezt pap mondta. Ráadásul olyan pap, aki számomra hiteles. Nőgyógyászati betegség miatt érintett vagyok. Minden házasság és élethelyzet egyedi, azt kell nézni, hogy az adott párnál mi szolgál a házasság javára. Ehhez azt szokták javasolni, hogy kérjenek lelkibeszélgetést. Az Egyház senkitől nem kér olyat, hogy pl. bevállaljon egy veszélyes terhességet.

2024. júl. 6. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!