Az 5. parancsolat is CSAK a zsidókra érvényes?
Így szól:
„Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú életű légy azon a földön, amelyet az Örökkévaló, a te Istened ad neked!”
Sok magát kereszténynek valló ember azt állítja,hogy a 10 parancsolat, CSAK a zsidókra érvényes.
Egy kereszténynek nem KELL tisztelnie a szüleit,az időseket és vezetőinket?
# 10.
Honnan gondoltad,hogy nem olvastam?
Ha olvastad volna, nem vetődött volna fel a kérdés.
#12.
A kérdésem melyik része utal tudatlanságra?
Ez többek között:
"Egy kereszténynek nem KELL tisztelnie a szüleit,az időseket és vezetőinket?"
De a tudatlanság egy elég enyhe jelző, én inkább ostobát használnék.
#.10.
Szerintem:
A 10 parancsolat,Isten módszertana az isteni szeretet gyakorlására.
tgt!
"Tiszteljed a te atyádat és a te anyádat (a mi az első parancsolat ígérettel).Hogy jól legyen néked dolgod és hosszú életű légy e földön."(Ef 6:2,3)
#14.
Ostoba az,aki ismeret nélkül ostobának minősít valakit. Az valóban ostoba!
tgt!
Gondolod,hogy a sínaihegyi törvény előtt anarchia volt?
Isten nem tanította meg a "szeretet törvényét Ádámnak és Évának,még az Édenben?... Ez maximálisan elképzelhetetlen Istent ismerve Fián keresztül!
A szombat megáldása NEM Mózes idejében,hanem a teremtés 7. napján történt, amikor a zsidók,még csak Isten több ezer éves tervében szerepeltek.
A 7. nap így az egész emberiség megáldott szombatja,vagyis nyugalomnapja.
Nyilván adódik a kérdés,hogy Istennek miért kellett a saját ujjával kőbe vésnie a szeretet törvénye 10 pontját?...
A feledékenység miatt és az egyiptomi,kánaáni-az istenitől lényegében- eltérő volta miatt.(Pl.egyiptomi és rabszolgák jogai súlyos eltérése,illetve emberáldozatok rendszere,stb.)
Ha Isten kőbe véste azt,annak feloldását is kőbe vésett módosítása oldhatja fel. Ilyenről nem tudunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!