Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nem mentem ferjhez es nem...

Ha nem mentem ferjhez es nem is fogok, nem lettem anya, akkor Isten elitel?

Figyelt kérdés
Hiszek Istenbem, szeretek zarandokolni es igy ebbol kifolyolag sokan leneznek, hogy hippi vagyok. Nem vagyok hippi csak szabad, hiszek Istenben. De sokszor felmerul bennem vajon Isten terve ez volt velem? Jo uton vagyok? Hol van az ut? Nincs ferjem, nincs jo allasom, nincs gyerekem, es nem is banom mert vandorlo tipus vagyok. De mikor Istenre gondolok, akkor tudom otthon vagyok.

jún. 10. 16:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
56%
nem ítél el
jún. 10. 22:01
 12/15 anonim ***** válasza:

"hat mert a no arra van teremtve,hogy anya legyen egy nap."

Nem erre lett a nő teremtve. Arra születtünk, hogy Isten szeretét adjuk tovább másoknak. Ezt számos módon lehet, nem csak anyaként.

Szerintem amúgy létezik olyan, hogy nőként valaki nem családban, de nem is szerzetesrendben teljesedik ki, hanem egyedülállóként. Számos ilyen nőt ismerek, akik hivatásuknak élnek, egyedülálló nőként, másokat szolgálva. Kérdés az, hogy "vándorló típus vagy", ez mennyiben csak saját magad érdeke, vagy másokért élsz így?

Isten nem "determinál" szerintem ilyen feketén-fehéren minket. Hogy megteremt mondjuk családanyának és fú, ha valami miatt ettől eltérsz, akkor már nem lehetsz boldog. Nekem egy atya mondta, hogy Isten nem az adott hivatás vagy életállapot miatt szeret, hanem magadért, mint végtelen értékű személyt. Nem úgy működik ez, hogy megteremt apácának és ha nem azt választod, akkor megharagszik. A másik meg hogy vannak mélypontok, de nincs véglegesen csődbe ment élet, mert mondjuk valaki nem lesz családos vagy rájön, hogy mégsem lenne jó apácának. Isten azt akarja, hogy "itt és most", az adott helyzetben legyél a szeretetének a közvetítője.

Bódi Magda esete jutott eszembe, akit most fognak boldoggá avatni. Nem lett apáca, mert hivatalosan házasságon kívül született és az akkori felfogás miatt zabigyerek volt, tehát ez meggátolta abban, hogy rendbe lépjen. Tehát gyakorlatilag tőle kívül álló körülmények miatt nem köteleződött el véglegesen egy hivatás (szerzetesség) mellett. Mégis szentül élt. Ezt azért írom, mert nem csak szülőként vagy szerzetesként lehet egy nő szent.

jún. 11. 09:20
 13/15 Jégszív ***** válasza:

Legyek őszinte?

Ezt inkább vele kéne megbeszélned! És nem itt...

jún. 11. 09:23
 14/15 anonim ***** válasza:
40%
A paráznaság miatt van az a parancs, hogy mindenki házasodjon meg.
jún. 11. 15:06
 15/15 anonim ***** válasza:

Ha aszexuális vagy, ha önmegtartóztató vagy akkor nem.

Ahogy előttem már írták:

A házasságon kívüli szexet viszon Isten elítéli.

jún. 12. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!