14 éves lányom teherbe esett, nem akarja megtartani a babát, ami bűn és szeretnénk, ha nem vetetné el, mit tegyek?
Valójában nincsenek általánosan elfogadott alapvető emberi normák a világban! Minden emberi közösség, kultúra a sajátját vallja és gyakorolja. A Biblia pedig az egész emberiséghez szól. Hogy ezt honnan tudjuk? A Biblia hitelessége objektíve kutatható. Ha ezt valaki őszintén megteszi, rájön hogy mindenképpen egy olyan természetfeletti lény van mögötte, amely nélkül nem lenne szó minden magyarázható benne.
És akkor amikor erre támaszkodva látjuk, hogy bárki a világon, aki a benne lévő erkölcs szerint él, annak javára válik, akkor tökéletesen látszik, hogy ez nem csak egy relatív igazság, hanem egy fix pont.
A Biblia csak egy a sok vallási iromány közül, mégcsak nem is a legrégebbi. Ez a baj sok kereszténnyel, hogy azt gondolják mindenkinek az ő hitükhöz kéne igazódnia.
Egyébként még mindig nem válaszoltál a korábbi kérdésemre. Mennyit segítesz a már megszületett, de nehéz sorsban élő gyerekeknek? Könnyű elítélni egy gyereket, de te mikor tetted oda magad és segítettél önzetlenül?
A szülők a hibásak, az biztos, hiszen ezek szerint nem készítették fel eléggé a gyermeket a szexuális életre (már ha erről van szó, hiszen az erőszak teljesen más dolog), majd nem támogatják a döntésében.
A kérdésemre továbbra is várom a választ.
Mindenki ott segít, ahol tud -és ha ugye akar. Van aki csak fizikailag tud segíteni, van aki ez mellett segít a helyes, vagy helyesebb irányba terelni a másikat, van aki halat tud adni, van aki halászni is megtanít, ha igény van rá.
Abban viszont biztos vagyok, hogy annál nagyobb segítség nincs (a sürgős segítségeken kívül), hogy az isteni igazságot megismertesse az emberekkel valaki, mert ugyanis azzal tudja a legjobb, legnagyobb és tartós változtattak elérni az ember.
Miért hazudtolsz meg? Miért rágalmazol?
Szóval ennyit a te pokoli nagy humánumodról!
Nem írtál semmiféle segítséget, mert az, hogy a kedvenc fiktív karaktereidről mesélsz másoknak, az nem segítés. Ha valamilyen konkrét, valóban, tapintható módon segítesz az embereknek, főleg a gyerekeken, akkor örömmel elolvasom.
Nem tudom, mozgásterapeutaként szerintem sokat segítek másoknak, de ez másodlagos.
Ez a munkahelyed? Ezért fizetést kapsz?
Mert akikről én beszélek, azok ezért nem kapnak egy fillért sem! Ők is segítenek. Ahogyan a Biblia mondja: "ingyen kaptátok, ingyen adjátok".
Nem becsülök le semmilyen fizikai támogatást vagy terápiát, értékes az is, de annál nagyobb segítség semmiképpen nem lehetséges, mint hogy az örök élet elő reményét segítünk megismerni minden befogadó szívű embernek.
Aki a "vallási igazság" alatt csak azt ismeri, amit kb Marx mondott materialista szellemből, az nagyon beszűkült és egyoldalú ember, éppen csak a valóságot nem látja, azt ahogyan ő is működik. Mert valamilyen értelemben mindenki vallásos ember, hívő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!