14 éves lányom teherbe esett, nem akarja megtartani a babát, ami bűn és szeretnénk, ha nem vetetné el, mit tegyek?
Tényleg csak az ő teste és csak az ő jövője?
Na ne már!
A vádaskodás,hogy mit tett a lány,vagy mit rontottak elé a szülők,MILYEN MEGOLDÁS?!!!
Ezek a "a gyermeknek kell döntenie a saját teste felett" tudatlan gyilkosság támogató véleménnyel együtt ördögi gondolatok.
NEM VÁDASKODNI KELL,HANEM SEGÍTENI!
A magzatgyilkosságra biztatás cinkosság! Megvetendő!
Amennyiben az első néhány hétben történik az abortusz, az még csak nem is nevezhető gyilkosságnak, hiszen nincs egy igazán kialakult magzat. Nem véletlenül nem tiltja a törvény.
Érdekes, hogy ennyire felháborít az abortusz témája és ennyire aggódsz egy még-nem-létező személyért. Mikor segítettél ki utoljára egy árvaházban vagy gyerekkórházban? Vagy az élő gyerekek már nem érdekelnek? Könnyebb egy tizenéves lányt köpködni?
Itt még senki nem köpkög senkit!
Teljesen önkényes a fogantatás után bármilyen fejlődési szakasz meghatározni, hogy mettől számít gyilkosságnak. Persze, ha ledegradáljuk csupán jogi kérdéssé, akkor mindegy.
Valóban mindegy, mert ezeket a törvények orvosok véleményei alapján alakítják ki, akik nálad és nálam sokkal jobban tudják, hogy hol kezdődik a határ, amikor már beszélni lehetne egy fejlődésben lévő személyről.
Ha szerinted az a helyes, ha egy gyerek nevel egy gyereket, akit nem szeretne, akkor ez a véleményed, hát, ilyen is van... Ahogy előre sejtettem, a kérdésemet nem válaszoltad meg.
Hogy nekem vagy neked mi a helyes, szeretem teljesen mindegy. Mindegyiküknek szembe kell néznünk azzal, hogy a felettünk működő hatalmak döntenek jól vagy rosszul.
A tekintélyre való hivatkozást nem tartom egy szerencsés érvelésnek, mert attól hogy orvos diplomája van valakinek, még a bibliai erkölcs és a világi jog határvonalát nem biztos hogy helyesen látják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!