Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A világmindenség mely részén...

A világmindenség mely részén van a "Menyország",a "Paradicsom"és a "Pokol",a Biblia és te szerinted?

Figyelt kérdés

2024. máj. 24. 19:11
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
19%

"Ha valaki nem azt gondolja, amit Ti, az trollkodik?"

Vallási kérdésekben, ha még magát a vallás alapjait sem tartód valósnak, akkor igen. Az itt a vallás kategóriába trollkodás.

Most pedig menj és élvezkedj a valláskritika kategóriában.

2024. máj. 24. 19:54
 12/26 A kérdező kommentje:

@ 9.

Nagyon hihetőnek tűnik a meglátásod,de mi a helyzet a "gazdag,és az endori boszorkány "esetével?

2024. máj. 24. 19:58
 13/26 anonim ***** válasza:
46%

Kedves Kérdező.

A boszorkányság spirituális, nem Istentől való.

Sátán az emberek közül felhasznál olyanokat, akik az ő szolgálatában állnak, őket médiumoknak nevezzük.

Akik meghalnak, azok megszünnek létezni. Sátán pedig minden embert ismer, tudja milyen volt a haja színe, a kinézete, a hangja, ezért tudja utánozni a más meghalt személyt, hogy elhitesse, az illető életben van, csak más létformában.

2024. máj. 24. 20:49
 14/26 anonim ***** válasza:
53%

"a Biblia és te szerinted?"

Ha a Biblia érdekel akkor javaslom, hogy olvasd el.

Ha az én véleményem érdekel akkor nem létezik. Itt felhívnám a figyelmedet két fontos dolog.

1. A kérdésben azt írtad, hogy "te szerinted?", tehát minden kérdést olvasó szerint

2. NEM CSAK A KERESZTÉNYSÉG LÉTEZIK A VILÁGON

A mennyország, pokol, stb. keresztény tanítások. Más vallás követői nem feltétlen hisznek benne. Tehát akik szerint a mesékben, nem létezik, stb. választ ad azok még emiatt nem lesznek feltétlen ateisták.

Ezenfelül még a keresztények között is vannak olyanok akik nem hisznek a pokolban például. De olyanok is akik a teremtés történetet nem szó szerint értelmezik és így akár a paradicsomot (mint helyet) nem tekintik valós helynek.

2024. máj. 24. 20:49
 15/26 A kérdező kommentje:

A 13. válaszoló mindenben biblikus választ adott.

Nyilvánvalóan,az istentelenek pontozták le trollokként.

@14.

Minden vallásos válasz érdekel,de az istentelenek szerint az ateizmus(istehit nélküliség) nem vallás,így itt CSUPÁN trollkodni jelennek meg. Nem vagyok kíváncsi trollkodásra!

2024. máj. 24. 22:06
 16/26 A kérdező kommentje:

@.14.

Igen,én ismerem melehetősen jól a Bibliát,mert életemben 9x tanulmányoztam át azt,azonban nem gondolom magam mindenek tudójának s így kíváncsi vagyok a másként értelmezők érveire a Biblia alapján.

2024. máj. 24. 22:12
 17/26 ...Laci ***** válasza:
9%

Ha a világmindenség alatt a fizikai létsíkot értjük, akkor megtaláljuk egyformán a mennyországot és a poklot is benne, csak összekeveredve. Ezért érzik a jók sokszor, hogy olyan pokoli ez a világ (minden szépségének dacára is).

A szellemi világban viszont élesen elválik a menny és a pokol egymástól és a számtalan egyéb köztes szint is. Természetesen nem beszélhetünk "ott" földi értelemben vett helyekről, mégis különválik a kettő. A szellemi világban a földön élt életünk lesz a választóvonal es az alapján megy valaki a "megfelelő helyre". Ez alatt azt értem, hogy ahová való a szeretetének szintje szerint.

2024. máj. 24. 22:53
 18/26 A kérdező kommentje:

...Laci!

Szerinted,a "fizikai létsík" és a "szellemi létsík között"van kapcsolat?

Örülnék,ha bibliai bizonyítékot hoznál,pl. a Mózes és Jézus,vagy az endori boszorkány és Sámuel próféta példáján keresztül.

2024. máj. 25. 02:47
 19/26 anonim ***** válasza:
48%

15

Mint írtam a keresztények közül is vannak akik úgy gondolják nincs pokol.

Ahogyan vannak egyéb vallások is akiknek a követői szerint a kérdésben foglaltak pusztán mesék, nem léteznek.

2024. máj. 25. 07:45
 20/26 A kérdező kommentje:
Mint már kérdeztem, aki úgy látja keresztényként,hogy nincs Menyország,Paradicsom és Pokol,azt milyen bibliai alapon gondolja?
2024. máj. 25. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!