Melyik vallás nevében gyilkolták meg a legtöbb embert és melyik nevében a legkevesebbet?
20
Ó hát akko' így jártam! :)) Szinte biztos voltam ebben a stílusban és tartalomban is. Ha így lenne ötösöm...
Teljesen mindegy,hogy kinek a nevében!
Az az Isten,akit Jézus mutatott be 33 és fél évében SOHASEM gyilkolt.
Aki Isten nevében gyilkol,az SÁTÁN hamiszászlós katonája,
"SOHASEM gyilkolt.
Aki Isten nevében gyilkol,az SÁTÁN hamiszászlós katonája,"
Tehát az ószövetség ami az újszövetség alapköve a sátán műve.
23
Az ószövetséggel azért nem lehet takarózni, akármilyen népszerű is a köreitekben, mert
1: amit ott a zsidók Isten parancsára végrehajtottak (amikor éppen hűségesek voltak), az Isten igazságos ítélete volt!
2: Izrael akkor Isten választott nemzete volt, tehát teokrácia. Ma egyetlen ország sem választott nemzet és nem teokrácia.
3: Jézus ugyanezt az igaz Istent imádta, pedig pontosan ismerte az ószövetséget!
4: A végső isteni ítélet, azaz Armageddon hasonló ítélet lesz, csak éppen az egész világ gonosz társadalmi rendszerein.
Köreitekben? Kiknek a köreiben?
Ezt a választ valaki másnak akartad címezni úgy érzem.
Korrigáld ha gondolod és minden jót.
@23!
Nem,viszont az Isten ihletét-a bűn rontása miatt-félreértették és összekeverték saját koruk eszméivel.
(Pl. Mózes genocídium parancsait,az egyiptomi stratéga megoldásai voltak.)
Isten jelleme,akarata egyetlen hiteles földi képviselője Jézus.
Szerintem az aztékok gyilkolták meg a legtöbb embert vallási okokra hivatkozva, hiszen a mindennapok része volt a jobb életkörülmények (elsősorban eső, termés) érdekében az emberáldozat. Volt még sok más emberáldozó vallás is (pl. a punok vagy a vikingek vallása), de Közép-Amerikában rengetegen éltek már akkoriban is, ezért számszerűsítve szinte biztosan ők öltek a legtöbbet.
Még annyit hozzátennék, hogy érdemes elválasztani a fent általam említett vallást a kereszténységtől. Az aztékok kifejezetten megkövetelték az emberáldozatot, a dogmáik része volt, míg a kereszténység Istene nem követel emberéletet a jobb életkörülmények biztosításáért, ezért nagyon kevés gyilkosság vagy háború indult tisztán vallási meggyőződésből. Úgyhogy szerintem a keresztes háborúk vagy az inkvizíció nem mellékesen politikai áldozatait (nem az a fő baj az albigenssel, hogy máshogy értelmezi a Bibliát, hanem hogy nem fizet tizedet) hiba egy lapon említeni azokkal, akiknek halála nem jelentett többet, mint hogy kiengeszteljék az isteneiket.
Nananana... Nem kell itt a történelmi okoskodás, a szektások nem ilyen választ várnak, hanem azt, hogy a keresztények és azon belül is a katolikusok ;)
29
Ja hogy a katolikusok "keresztények"? 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!