Kinek jó a kárhozat?
A Biblia azt írja, aki szántszándékkal megöli a lelket az megbocsájthatatlan bűnt követ el.
Ami nem megbocsájtható, az kárhozat.
Ezért törekedjünk arra, hogy a lelkesedèst ne törjük meg, és jó embert ne alakítsunk át rosszá.
szóval ha valaki tömeggyilkos és brutálisan lemészárolt 100 embert de teljes szívből szereti jézust az a mennybe kerül, de egy jószívű ember aki önzetlenül segít akinek csak tud viszont ateista az a pokolba kerül? érdekes logikátok van
Isten a Szeretet, és mi Szeretetből lettünk teremtve.
A pokolban nincs semmi Isten Szeretetéből, de a sátán és démonai gyűlölete jelen van, és a lelkünknek a gyűlölet árt a legjobban.
Érthető, hogy senki se akar elkárhozni.
Ahhoz, hogy ne kárhozzunk el, fontos hogy ne haljunk meg halálos bűnben.
Ha én gyűlölök valakit, és ez az illető meghal és a mennybe jut, aztán én úgy halok meg, hogy nem bántam meg a gyűlöletet, akkor hogy fog Isten beengedni a mennyországba?
A mennybe nem kerülhet egy olyan ember, aki gyűlöl olyat aki már mennyben van, és olyan ember sem kerülhet mennybe aki nem bánt meg szívből egy halálos bűnt.
"Érthető, hogy senki se akar elkárhozni."
megkérdeztél mindenkit a bolygón vagy miért jelented ki ilyen magabiztosan? én pl el akarok kárhozni
6-os:
Azok akik azt vallják, hogy el akarnak kárhozni, azok nem tudják, hogy mit beszélnek.
Ha egy pillanatra is megtapasztalnák a poklot, és nem halnának bele, akkor a legfőbb céljuk az lenne, hogy ne kerüljenek oda.
Primo, tisztázzuk a pokol fogalmát. Egy az Isten, az egyetlen Teremtő (vö.: MTörv 4,35); s minden Benne áll fent (vö.: Kol 1,17). Rajta kívül nincs más (Mt 12,32). Ő a Végtelen Szeretet (ld.: 1Jn 4,8), és minden embert üdvözíteni akar. Viszont senkit sem üdvözít akarata ellenére, mert a szeretetben nincs kényszer. Aki elutasítja az Istent, az kárt hoz magára. S mivel elutasítja a Mindent, a semmi lesz osztályrésze. A pokol a “külső sötétség” (Mt 8,12; 22,13; 25;30), ahonnan hiányzik minden jó, a teljes szeretetlenség, gyűlölet és szenvedés birodalma. Nem lesz semmilyen “jó társaság,” mert a gyűlölet és gonoszság az nem az. Ez nem a bűnös élvezetek örökké tartó élvezete, hanem az örök fájdalom. Ezt senki sem akarhatja tiszta szívéből.
Secundo, kinek jó a pokol? Senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!