Mi a leggyakrabb oka az elkárhozásnak?
Figyelt kérdés
2023. okt. 21. 21:45
A kérdező szavazást indított:
Paráznaság
Torkosság
Lopás
Másik isten tisztelete
Ateizmus
Pszichoaktív szerek
Hazugság
Erőszak
Jóra való restség
Fösvénység
19 szavazat
2/33 anonim válasza:
Hé Lucifer, ha jól tudom istennek van snapchatje.
Szerintem kérdezd meg őt.
5/33 anonim válasza:
Jézus szavai választ adnak:
Ján 16:8 És az, mikor eljő, megfeddi a világot bűn, igazság és ítélet tekintetében:
Ján 16:9 Bűn tekintetében, hogy nem hisznek énbennem;
Ez egy kicsit szűkebb kategória mint az ateizmus. Ateista semmilyen Istenben nem hisz, de nagyon sok vallásos embert hazug tanitások, felületes vagy képmutató Istenkeresés és az abból fakadó hitetlenség visz kárhozatba.
8/33 IstenGyermeke1 válasza:
Szent Pál a paráznaságtól int leginkább a hitetlenség után természetesen. De nem mi ítélkezünk, hanem Isten. Szerintem egy ateista is üdvözülhet, aki tisztességesen és (viszonylagos) szeretetben élt életében.
9/33 anonim válasza:
Ezek közül egyik sem.
Az elkárhozásnak igazából egy oka van: a gőg. Amikor halálunk pillanatában is magunkat Isten helyébe tesszük és ezzel tudatosan, szabad akaratból elutasítjuk a megváltás és bűnbocsánat lehetőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!